Lindt Difference

Dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?

Ziarna kakao najwyższej klasy

Podstawą niezrównanego smaku czekolady LINDT jest staranna selekcja ziaren kakaowca z renomowanych plantacji, proces ich fermentacji i suszenia (wyłącznie w fabrykach Lindt & Sprüngli) oraz tworzenie wyjątkowych mieszanek ziaren różnych odmian. Hołdując zasadzie zrównoważonego rozwoju, firma Lindt & Sprüngli stworzyła programy wsparcia dla plantatorów kakao i ich środowisk.

Unikalny proces prażenia i mielenia

Maîtres Chocolatiers LINDT doskonalili przez lata sposób prażenia ziaren– tak, by uwolnił się z nich najbogatszy aromat i smak. Z kolei bardzo drobne mielenie ziaren sprawia, że czekolada Lindt rozpływa się w ustach.

Wynalzek LINDT

W 1879 r. Rudolf Lindt zrewolucjonizował produkcję czekolady odkryciem procesu konszowania. Polega on na intensywnym mieszaniu gorącej, płynnej czekolady tak aby powstała wyjątkowej jakości, aksamitnie gładka czekolada LINDT. 

Więcej o wynalazku LINDT

Najlepsze składniki poza kakao

Maîtres Chocolatiers LINDT rygorystycznie selekcjonują i przetwarzają tylko najlepsze składniki, pochodzące z uznanych na świecie upraw. Na przykład, aby zachować wspaniały, świeżo palony aromat, orzechy praży się w należących do firmy fabrykach i świeżo palone dodaje do czekolady. 

Perfekcyjne wykończenie

Każdy szczegół ma znaczenie – dlatego Maîtres Chocolatiers LINDT dbają o każdy detal dekorując i kunsztownie pakując swoje czekoladowe arcydzieła.

Driven by their passion, dedication and innovative spirit since 1845, the LINDT Maîtres Chocolatiers create the ultimate LINDT chocolate delights.