0

Truskawki w czekoladzie

Niezrównane połączenie owoców i czekolady.

2 porcje

15-30 minut

LINDT Excellence 70% Cacao

Łatwe

Składniki

Składniki

  • 300 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki
  • 12-14 średnich truskawek

Przybranie

  • 50 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki

 

 

 

Truskawki w czekoladzie można przechowywać bardzo krótko, w chłodnym miejscu. Najlepiej przygotować je tuż przed podaniem.

Instrukcje

  • 1

    Oczyść truskawki

    • Truskawek nie myć, obetrzeć tylko wilgotną ściereczką i osuszyć.

  • 2

    Rozpuścić czekoladę

    • Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. 

  • 3

    Maczanie truskawek

    • Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie.

  • 4

    Delikatnie wstrząśnij

    • Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem.

  • 5

    Schładzanie

    • Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie czekolady.

  • 6

    Ozdabianie

    • Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada 

      to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.

Chocolate recommendation

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.