Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Program zrównoważonego sposobu pozyskiwania surowców, Lindt & Sprüngli Farming Program, pozwala nam na prześledzenie, skąd pochodzą nasze ziarna kakaowe. To daje nam możliwość wsparcia rolników, ich rodzin i lokalnych społeczności, wedle ich potrzeb.
Wysokiej jakości ziarna kakaowe są sercem naszej czekolady
W Lindt & Sprüngli czujemy się odpowiedzialni za cały proces tworzenia czekolady, od wyboru ziaren kakaowych po gotowy produkt. To znaczy, że produkujemy czekoladę od ziaren do tabliczki. Możemy mieć prawdziwy wpływ na warunki lokalne, tylko jeśli wiemy, skąd pochodzą nasze ziarna kakaowe, kto je uprawia i w jaki sposób powstają. Dlatego właśnie opracowaliśmy nasz program zrównoważonego pozyskiwania ziaren kakaowych, Lindt & Sprüngli Farming Program.
Jesteśmy dumni z tego, że wykorzystujemy Farming Program w produkcji naszej czekolady. Od 2020 roku 100% naszych ziaren kakaowych pozyskujemy z możliwością śledzenia pochodzenia i zewnętrzną weryfikacją przez niezależną stronę trzecią.To duży krok w kierunku naszego celu, jakim jest pozyskiwanie wszystkich produktów kakaowych (ziaren, masła, proszku) w ramach programów zrównoważonego rozwoju do 2025 roku.
Zobowiązujemy się
Od 2020 roku 100% naszych ziaren kakaowych pozyskujemy z możliwością śledzenia pochodzenia i zewnętrzną weryfikacją przez niezależną stronę trzecią.
Sięgamy wysoko
Około 91 000 hodowców z wszystkich krajów, z których pochodzą nasze ziarna kakaowe, należy do naszego projektu Farming Program.
Angażujemy się
Corocznie inwestujemy ponad 10 milionów USD w nasz pionierski projekt – Farming Program.
Więcej o Lindt & Sprüngli Farming Program
Farming Program Lindt & Sprüngli składa się z czterech filarów:
Filar 1 - Śledzenie pochodzenia ziaren kakaowych
Filar 2 - Szkolenie rolników
Filar 3 - Inwestycje dla rolników i społeczności
Filar 4 - Niezależna weryfikacja naszego programu
Przeczytaj więcej o krokach, jakie podejmujemy w celu poprawienia jakości życia naszych rolników, ich społeczności oraz środowiska na stronie naszego Farming Program.
Od 2008 roku firma Lindt & Sprüngli zbudowała lub wyremontowała łącznie 41 szkół, z których korzysta około 5500 dzieci.
Dostęp do czystej wody pitnej
Około 130 000 członków społeczności korzysta z 224 działających systemów wodnych i odwiertów wybudowanych i funkcjonujących od 2008 roku.
Wsparcie dla rolników i ich rodzin
Prawie 600 zaangażowanych szkoleniowców współpracuje z hodowcami kakaowca w Ghanie w ramach naszego programu.
Dostęp do czystej wody pitnej
Od 2008 r., wiele wsi ma dostęp do czystej wody pitnej, dzięki ponad 210 odwiertom ufundowanym w ramach inicjatywy Farming Program.
Pomoc
przez edukację
W ramach programu L&S Farming Program od 2008 r. wsparliśmy remont 29 szkół w Ghanie.
Wsparcie dla rolników i ich rodzin
Ponad 400 zaangażowanych szkoleniowców współpracuje z hodowcami kakaowca w Ghanie w ramach naszego programu.
Ochrona środowiska
Jesteśmy zaangażowani w zmniejszenie zużycia energii i emisji gazów cieplarnianych na tonę wyprodukowanej czekolady oraz zwiększenie udziału energii odnawialnej w ogólnym zużyciu energii.
Nasze zobowiązania dla lepszego jutra
Zrównoważone pozyskiwanie ziaren kakaowych
Do 2025 roku 100% ziaren kakaowych będzie pochodzić ze zrównoważonych
źródeł.
Wolne od wycinki lasów
Do 2025 roku całe nasze zaopatrzenie w kakao będzie pochodziło z plantacji wolnych od wycinki lasów.
Zrównoważone pozyskiwanie surowców
Do 2025 roku 80% naszych wydatków na zaopatrzenie w surowce i materiały opakowaniowe, które niosą ryzyko dla zrównoważonego rozwoju, objęte programem zrównoważonego pozyskiwania zasobów.
Redukcja marnotrawstwa czekolady
Do 2025 roku zmniejszymy ilość odpadów związanych z produkcją czekolady o połowę.
Kobiety w biznesie
Do 2025 roku 40% naszego kierownictwa wyższego szczebla będą stanowić kobiety.
CO2 i klimat
Jesteśmy zobowiązani do osiągnięcia zerowej emisji w perspektywie długoterminowej.
Zmiejszenie zużycia wody
Do 2025 roku: zmniejszymy zużycie wody miejskiej w naszej produkcji o 10% na każdą tonę.
Standardy jakości i bezpieczeństwa
Na
co dzień rygorystycznie stosujemy standardy jakości i bezpieczeństwa żywności.
Prawo reklamowe
Nasze produkty są wprowadzane do obrotu i reklamowane zgodnie z prawem krajowym i międzynarodowym.
Bezpieczne środowisko pracy
Ciągle dążymy do zmniejszenia naszych wskaźników ryzyka, by osiągnąć zerową liczbę wypadków powodujących czasową niezdolność do pracy.
Bez korupcji
Nie uczestniczymy w żadnych zachowaniach o charakterze korupcyjnym lub sprzecznym z zasadami konkurencji.
Orzechy laskowe pochodzące ze zrównoważonych źródeł
Całe, nieprzetworzone orzechy laskowe są kluczowym elementem wielu z naszych czekoladowych wyrobów. Dowiedz się, jak pracujemy nad tym, żeby wszystkie nasze orzechy laskowe były pozyskiwane przez nasz program zrównoważonego pozyskiwania surowców.
Olej palmowy z certyfikatem RSPO
Rozumiemy, jaki wpływ ma brak kontroli nad uprawami oleju palmowego na lasy deszczowe i bioróżnorodność. Właśnie z tego powodu bez przerwy kontrolujemy nasze produkty i zobowiązujemy się do kupowania wyłącznie oleju palmowego posiadającego certyfikat RSPO.
Opakowania podlegające recyklingowi
Pracujemy nad tym, aby nasze opakowania zarówno przyciągały wzrok konsumentów, jak również chroniły nasze produkty w odpowiedni sposób. Pragniemy też zmniejszyć rozmiary opakowań i wykorzystywać tworzywa podlegające recyklingowi, gdy tylko jest to możliwe.
CO2 i klimat
Energia jest potrzebna na różnych etapach produkcji czekolady, takich jak podgrzewanie, chłodzenie i transport. Emisja gazów cieplarnianych może być skutkiem tych procesów. Jesteśmy zaangażowani w opracowanie opartego na nauce celu w zakresie emisji z całego naszego łańcucha wartości, z długoterminowym celem osiągnięcia zerowej emisji.