- Strona główna
- Swiat Lindt
- Degustacje
- Chocolate & Coffee pairings page | Poland
Parowanie czekolady z kawą - pobudzanie zmysłów
Szukasz czegoś słodkiego, co pasowałoby do Twojej porannej kawy lub poprawiłoby nastrój po południu? Mogą Ci w tym pomóc nasze starannie wybrane połączenia kawy z czekoladą Lindt Excellence.
Wyjątkowe połączenia z mocną kawą
Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa i podwójne espresso
Połącz Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa z podwójnym espresso, żeby otrzymać nowy, głęboki i intensywny smak. Złożony profil tej gorzkiej czekolady idealnie pasuje do delikatnych, owocowych smaków i nuty brązowego cukru, którą można odnaleźć w dobrym espresso. To wszystko daje zbalansowany smak.
Lindt EXCELLENCE Sea Salt i espresso
Kryształki
soli fleur de sel, które znajdują się w czekoladzie Lindt EXCELLENCE Sea Salt,
dają pełny, głęboki profil smaków. Espresso naturalnie posiada nutę czekolady.
Gdy połączymy je z naszą gorzką czekoladą, te wyraziste smaki stają się
podkreślone i tworzą harmonijne, intrygujące połączenie.
Lindt EXCELLENCE Caramel with Sea Salt i long black
Mocna kawa long black idealnie uzupełnia głębokie karmelowe nuty czekolady Lindt EXCELLENCE Caramel with Sea Salt, dodając dymny aromat, który jednak jest wyważony. Najwyższej jakości kryształki soli równoważą i współgrają z głębokim smakiem kawy long black. To połączenie to idealna równowaga smaków słodkiego, słonego i aromatu dymu.
Lindt EXCELLENCE Chilli i americano
Dla niezrównanego doświadczenia, połącz Lindt EXCELLENCE Chilli z mocną, ciemną kawą americano. Gorzka kawa idealnie łączy się z dominującym smakiem czekolady i pojawiającą się po chwili delikatną ostrością chilli. Połącz czekoladę z kawą parzoną na zimno, wówczas efekt rewitalizacji będzie jeszcze bardziej intensywny.
Doskonałe połączenia z delikatną kawą
Lindt EXCELLENCE Orange Intense i macchiato
Dla
czegoś nieco słodszego, połącz Lindt EXCELLENCE Orange Intense i kawę macchiato.
Orzeźwiający smak pomarańczy w czekoladzie wraz z nutą migdałów harmonijnie
łączy się z subtelnym cytrusowym smakiem oraz nutami palonej kawy i przypraw w macchiato,
dzięki czemu staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów.
Lindt EXCELLENCE 78% Cocoa i cappuccino
Kremowość i pełnia czekoladowego smaku Lindt EXCELLENCE 78% Cocoa łączy się z lżejszą, mleczną kawą, taką jak cappuccino. Odrobina karmelu i
bogate nuty w cappuccino idealnie równoważą smak kakao, tworząc harmonijny,
aksamitny i słodki smak. Dla idealnego wykończenia, posyp cappuccino czekoladą.
To połączenie to prawdziwa rozkosz.
Fascynujące połączenia z łagodną kawą
Lindt EXCELLENCE 90% Cocoa i ¾ latte
Być
może nie jest to oczywisty wybór, ale nasza czekolada Lindt EXCELLENCE 90%
Cocoa idealnie łączy się z mleczną kawą latte. Wyrazisty smak tabliczki o
wysokiej zawartości kakao jest równoważony kremowością kawy, dzięki czemu czekolada delikatnie rozpływa się w ustach.
Lindt EXCELLENCE Extra Creamy i latte
Nuty
śmietanki, karmelu i miodu, które możesz poczuć w czekoladzie Lindt EXCELLENCE
Extra Creamy, najlepiej łączą się z kawą latte. Delikatny smak mlecznej
czekolady uwydatnia kremowość i głębię oraz aksamitność topienia się, dając
wspaniałe uczucie. Wyjątkowo dekadenckie połączenie.