EXCELLENCE Czekolada 90% Kakao 100g
Cena promocyjna
12,74 zł
Normalna cena
18,20 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 12,74 zł
W magazynie
100g net -
12,74 zł / 100 g
zawiera 23% VAT
Wyśmienita czekolada gorzka 90% kakao.
Lindt Excellence 90% Cocoa to gorzka czekolada premium o niepowtarzalnym, harmonijnym aromacie i głębokim kakaowym smaku z domieszką wanilii Bourbon.
Każda tabliczka Lindt Excellence jest bodata i pełna w smaku. Najlepsze kakao i wysokiej jakości składniki, unikalny proces tworzenia i mielenia, jedwabiście gładka konsystencja sprawiają, że nasza czekolada jest wyjątkowa. Tabliczki Lindt Excellence łączą w sobie pasję, fachową wiedzę i doświadczenie naszych Maître Chocolatiers.
Prawdziwi koneserzy docenią złożone nuty i głębokie aromaty palonych ziaren kawy, jesiennych liści, i skóry, którymi zachwyca gorzka czekolada Lindt EXCELLENCE 90% Cocoa. Ta tabliczka powstaje z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca z Ekwadoru, Madagaskaru, Ghany i Karaibów. Dzięki unikalnej recepturze, pomimo wysokiej zawartości kakao, jest zaskakująco delikatna i łagodna.
Doskonale dodaje głębi potrawom, dlatego tak dobrze sprawdza się w degustacji i tworzy harmonijne połączenia z kawą, herbatą i winem. W parze z latte jest źródłem nie tylko podwójnej energii, ale też tworzy wysublimowaną kompozycję, w której kawowe i drzewne aromaty czekolady są idealnie zbalansowane przez mleczny charakter kawy. Dlaczego zatem nie cieszyć się takim połączeniem każdego poranka?
Gorzka czekolada Lindt EXCELLENCE 90% Cocoa z herbatą jaśminową to propozycja na długie jesienne wieczory. Lżejsze, kwiatowe nuty naparu wydobywają bogaty, ziemisty aromat tabliczki. Słodycz prażonego cukru i dymny charakter każdej kostki nadaje świeżości herbacie. Pozostaje owinąć się ciepłym kocem, wziąć do ręki dobrą książkę i delektować się tym wyjątkowym połączeniem, w którym w pełni można poczuć, jak smakuje gorzka czekolada z 90% kakao.
Lindt Excellence 90% Cocoa to gorzka czekolada premium o niepowtarzalnym, harmonijnym aromacie i głębokim kakaowym smaku z domieszką wanilii Bourbon.
Każda tabliczka Lindt Excellence jest bodata i pełna w smaku. Najlepsze kakao i wysokiej jakości składniki, unikalny proces tworzenia i mielenia, jedwabiście gładka konsystencja sprawiają, że nasza czekolada jest wyjątkowa. Tabliczki Lindt Excellence łączą w sobie pasję, fachową wiedzę i doświadczenie naszych Maître Chocolatiers.
Prawdziwi koneserzy docenią złożone nuty i głębokie aromaty palonych ziaren kawy, jesiennych liści, i skóry, którymi zachwyca gorzka czekolada Lindt EXCELLENCE 90% Cocoa. Ta tabliczka powstaje z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca z Ekwadoru, Madagaskaru, Ghany i Karaibów. Dzięki unikalnej recepturze, pomimo wysokiej zawartości kakao, jest zaskakująco delikatna i łagodna.
Doskonale dodaje głębi potrawom, dlatego tak dobrze sprawdza się w degustacji i tworzy harmonijne połączenia z kawą, herbatą i winem. W parze z latte jest źródłem nie tylko podwójnej energii, ale też tworzy wysublimowaną kompozycję, w której kawowe i drzewne aromaty czekolady są idealnie zbalansowane przez mleczny charakter kawy. Dlaczego zatem nie cieszyć się takim połączeniem każdego poranka?
Gorzka czekolada Lindt EXCELLENCE 90% Cocoa z herbatą jaśminową to propozycja na długie jesienne wieczory. Lżejsze, kwiatowe nuty naparu wydobywają bogaty, ziemisty aromat tabliczki. Słodycz prażonego cukru i dymny charakter każdej kostki nadaje świeżości herbacie. Pozostaje owinąć się ciepłym kocem, wziąć do ręki dobrą książkę i delektować się tym wyjątkowym połączeniem, w którym w pełni można poczuć, jak smakuje gorzka czekolada z 90% kakao.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100g: | |
Wartość energetyczna (kJ) | 2483 |
Wartość energetyczna (kcal) | 592 |
Tłuszcz (g) | 55 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 30 |
Węglowodany (g) | 14 |
- w tym cukry (g) | 7 |
Białko (g) | 10 |
Sól (g) | 0.03 |
Składniki:
Składniki: miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, naturalna wanilia. |
Alergeny:
Może zawierać orzechy laskowe i inne orzechy, mleko, soję. |
Zawartość kakao: Masa kakaowa minimum: 90%. |