- Strona główna
- Lindt Difference | Poland
Lindt Difference

Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas filozofii „od ziaren do tabliczki” i rozpoczyna się od starannej selekcji wysokiej jakości ziaren kakaowych pochodzących z najsłynniejszych regionów świata. To z powodu tej filozofii mamy pełną kontrolę nad pozyskiwaniem ziaren najwyższej jakości.
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Nasz unikalny proces prażenia i mielenia ziaren, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady Lindt, jest w całości realizowany w naszych fabrykach. Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowych prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.


Najlepsze składniki
Czekolada wysokiej jakości może powstać wyłącznie z wysokiej jakości składników. Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowe, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Od 1845 Maîtres Chocolatiers dbają o każdy szczegół - można to dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania. Ostatnie wykończenia, jak migdał na naszych pralinach czy kokardka na każdym złotym zajączku, wykonywane są ręcznie.
