Lindt Difference

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co właściwie sprawia, że czekolada Lindt jest tak wyjątkowa? Poznajcie Lindt Difference.
Mistrz oceniający aromat wysokiej jakości ziaren kakowych.

Najlepsze kakao

Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas filozofii „od ziaren do tabliczki” i rozpoczyna się od starannej selekcji wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata. To z powodu tej filozofii mamy pełną kontrolę nad pozyskiwaniem ziaren najwyższej jakości.

przeczytaj więcej

Wyjątkowy proces prażenia i mielenia

Nasz unikalny proces prażenia i mielenia ziaren kakaowca, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady Lindt, jest w całości realizowany w naszych fabrykach. Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.

przeczytaj więcej
Mistrz prażący ziarna kakaowe dla uzyskania idealnego aromatu.

Wynalazek Lindta

W 1879 r. Rodolphe Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.

Świeżo prażone orzechy laskowe otoczone ciepłą, rozpuszczoną czekoladą.

Najlepsze składniki

Czekolada wysokiej jakości może powstać wyłącznie z wysokiej jakości składników. Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.

przeczytaj więcej

Doskonałe wykończenie czekolady

Od 1845 Maîtres Chocolatiers Lindt dbają o każdy szczegół - można to dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania. Ostatnie wykończenia, jak migdał na naszych pralinach czy kokardka na każdym złotym zajączku, wykonywane są ręcznie.

przeczytaj więcej
Mistrz dekorujący czekoladowe praliny z migdałami.

Zrównoważony rozwój

Zrównoważony rozwój jest dla nas ważny. Dbamy nie tylko o plantatorów, ale też o ich rodziny i lokalne wiejskie społeczności. Dzięki Farming Program, wspieramy naszych rolników w celu poprawy jakości ich życia. 

Odkryj świat Lindt

Wkrocz do kuchni Lindt Maître Chocolatiers i dowiedz się od naszych ekspertów, jakie są sekrety tworzenia wyjątkowej czekolady.