Czekolada premium Lindt w liczbach
1 952
Rok narodzin legendarnego Złotego Zajączka.
36
Liczba rodzajów czekolady EXCELLENCE sprzedawanych na świecie.
4 billiony
Liczba pralin LINDOR produkowanych na świecie każdego roku.
Czym jest temperowanie?
Temperowanie polega na podgrzaniu, schłodzeniu, a następnie ponownym podgrzaniu czekolady, co pozwala uniknąć niekontrolowanej krystalizacji i zapewnić stabilne wytworzenie masła kakaowego, stanowiącego tłuszcz w czekoladzie. To właśnie ten proces nadaje produktom Lindt ich błyszczące, czekoladowe wykończenie, a tabliczkom czekolady ich charakterystyczny trzask.
Oblewanie
o·ble·wa·nie
rzeczownik
Proces oblewania nadzienia pralin poprzez przepuszczenie ich przez zasłonę temperowanej czekolady.
rzeczownik
Proces oblewania nadzienia pralin poprzez przepuszczenie ich przez zasłonę temperowanej czekolady.
Nasze specjalne wykończenie czekolady
“Jeżeli poświęcasz czas na tworzenie czekolady wysokiej jakości, musi ona być wysokiej jakości od początku do końca".
Klasyczne reklamy i opakowania Lindt
Na przestrzeni lat reklamy Lindt odzwierciedlały to, co działo się w danym momencie na świecie, czego przykładem mogą być ilustracje zlecane artystom w okresie la belle époque czy symbole pokoju oznaczające zakończenie II wojny światowej.