FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Użyj w koszyku: FESTIWAL30
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Użyj w koszyku kodu rabatowego XMASSMAGIC i nie płać za wysyłkę pow. 49zł.
The Lindt Difference - 4 Best Ingredients | Poland
Lindt Difference
Najlepsze składniki
Najlepsze składniki
W Lindt & Sprüngli, jesteśmy zdania, że czekolada wysokiej jakości może powstać wyłącznie z wysokiej jakości składników. Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Wyjątkowy czekoladowy smak naszych produktów dopełniamy składnikami, które wyszukujemy z ogromną starannością na całym świecie.
Orzechy
Czekolada i orzechy doskonale do siebie pasują, zwłaszcza jeżeli orzechy są perfekcyjnie uprażone i zostały zebrane z najlepszych światowych upraw, jak np. orzechy laskowe z Turcji czy z Piemontu we Włoszech.
Owoce
Od pomarańczy po czarną porzeczkę, nasze czekoladowo-owocowe połączenia smakowe są jednocześnie innowacyjne i zachwycające.
Przyprawy
Przyprawy, które dodajemy do niektórych czekolad, jak pieprz różowy, chilli i fleur de sel, zwiększają doznania smakowe.
Jak prażymy orzechy
W przeciwieństwie do innych marek czekoladowych, które zlecają prażenie zewnętrznym wykonawcom, Lindt praży orzechy samodzielnie, w procesie doskonalonym od lat. Mistrzowie Czekolady Lindt korzystają ze zmysłów smaku, zapachu i wzroku, aby stwierdzić, w którym momencie orzechy są idealnie uprażone, po czym łączą je z czekoladą, by zachować ich smak.
Berno
Ber·no rzeczownik Miejscem powstania procesu konszowania jest stolica Szwajcarii – Berno. Berno wpisane jest także na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
“Drobne kryształki soli morskiej i jej delikatny smak sprawiają, że stanowi ona doskonałe dopełnienie dla czekolady”.