Wyjątkowy czekoladowy smak naszych produktów dopełniamy składnikami, które wyszukujemy z ogromną starannością na całym świecie.
Orzechy
Czekolada i orzechy doskonale do siebie pasują, zwłaszcza jeżeli orzechy są perfekcyjnie uprażone i zostały zebrane z najlepszych światowych upraw,
jak np. orzechy laskowe z Turcji
czy z Piemontu we Włoszech.
Owoce
Od pomarańczy po czarną porzeczkę, nasze czekoladowo-owocowe połączenia smakowe są jednocześnie innowacyjne i zachwycające.
Przyprawy
Przyprawy, które dodajemy do niektórych czekolad, jak pieprz różowy, chilli i fleur de sel, zwiększają doznania smakowe.


Jak prażymy orzechy
W przeciwieństwie do innych marek czekoladowych, które zlecają prażenie zewnętrznym wykonawcom, Lindt praży orzechy samodzielnie, w procesie doskonalonym od lat. Mistrzowie Czekolady Lindt korzystają ze zmysłów smaku, zapachu i wzroku, aby stwierdzić, w którym momencie orzechy są idealnie uprażone, po czym łączą je z czekoladą, by zachować ich smak.


Berno
Ber·no
rzeczownik
Miejscem powstania procesu konszowania jest stolica Szwajcarii – Berno. Berno wpisane jest także na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
rzeczownik
Miejscem powstania procesu konszowania jest stolica Szwajcarii – Berno. Berno wpisane jest także na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
“Drobne kryształki soli morskiej i jej delikatny smak sprawiają, że stanowi ona doskonałe dopełnienie dla czekolady”.