Lindt Difference

Najlepsze składniki



Najlepsze składniki

W Lindt & Sprüngli, jesteśmy zdania, że czekolada wysokiej jakości może powstać wyłącznie z wysokiej jakości składników. Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je
z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.

Orzechy laskowe oblane rozpuszczoną mleczną czekoladą

Wyjątkowy czekoladowy smak naszych produktów dopełniamy składnikami, które wyszukujemy z ogromną starannością na całym świecie.

Orzechy

Czekolada i orzechy doskonale do siebie pasują, zwłaszcza jeżeli orzechy są perfekcyjnie uprażone i zostały zebrane z najlepszych światowych upraw,
jak np. orzechy laskowe z Turcji
czy z Piemontu we Włoszech.

Owoce

Od pomarańczy po czarną porzeczkę, nasze czekoladowo-owocowe połączenia smakowe są jednocześnie innowacyjne i zachwycające. 

Przyprawy

Przyprawy, które dodajemy do niektórych czekolad, jak pieprz różowy, chilli i fleur de sel, zwiększają doznania smakowe.

 


Mapa przedstawiająca pochodzenie składnikówMapa przedstawiająca pochodzenie składników

Jak prażymy orzechy

W przeciwieństwie do innych marek czekoladowych, które zlecają prażenie zewnętrznym wykonawcom, Lindt praży orzechy samodzielnie, w procesie doskonalonym od lat. Mistrzowie Czekolady Lindt korzystają ze zmysłów smaku, zapachu i wzroku, aby stwierdzić, w którym momencie orzechy są idealnie uprażone, po czym łączą je z czekoladą, by zachować ich smak.
 
Schemat procesu prażenia.Schemat procesu prażenia.

Berno

Ber·no
rzeczownik
Miejscem powstania procesu konszowania jest stolica Szwajcarii – Berno. Berno wpisane jest także na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

“Drobne kryształki soli morskiej i jej delikatny smak sprawiają, że stanowi ona doskonałe dopełnienie dla czekolady”.

 

 
– Lindt Maitre Chocolatier
 

Doskonałe wykończenie czekolady

Learn more about finishing with perfection
Search engine powered by ElasticSuite