- Strona główna
- Meet the Master Chocolatiers | Poland
Nasi Lindt Maîtres Chocolatiers
Za każdym czekoladowym arcydziełem Lindt stoją nasi Maîtres Chocolatiers. Eksperymentują, próbują i tworzą każdy z naszych produktów z niezrównaną wiedzą i prawdziwą pasją do czekolady. Poznaj ich!
Nasi Lindt Maître Chocolatiers to prawdziwi ludzie i klasycznie szkoleni wytwórcy czekolady.
Eksperymentują, próbują i tworzą każdy z naszych produktów z niezrównaną wiedzą i prawdziwą pasją do czekolady.
Poznaj nas:
Ann Czaja
Maître Chocolatier i Senior Product Developer, Ann zmieniła ścieżkę kariery z medycznych badań na studiowanie cukiernictwa w Szwajcarii, i nigdy nie żałowała tej decyzji. Dziś pracuje w Stanach Zjednoczonych, zawsze wymyśla nowe, świeże przepisy. Opowiada też publicznie o swojej miłości do Lindt, nawet w czasie pracy na takich imprezach jak rozdanie Emmy, czy Złotych Globów. Okazuje się, że gwiazdy też kochają Lindt.
Arnaud Ragot
Maître Chocolatier Arnaud zaczął się uczyć i pracować w cukiernictwie już jako nastolatek. Lata doświadczenia i nauki sprawiły, że jest wybitnym ekspertem czekolady, znanym z tworzenia ekscytujących połączeń smaku. Najbardziej dumny był, gdy zobaczył swój pierwszy asortyment pralinek na półkach sklepowych.
Thomas Schnetzler
Urodzony w Szwajcarii, Thomas Schnetzler od dziecięcych lat pasjonował się czekoladą. Po skończeniu szkoły przeprowadził się do Australii, by zostać Lindt Maître Chocolatier. Thomas dzieli się swoją pasją ze światem jako ambasador marki – Lindt to naprawdę duża, światowa rodzina.
Urs Liechti
Przed dołączeniem do Lindt, Urs Liechti pracował we własnej cukierni przez 10 lat. Dziś jest on kierownikiem ds. zarządzania produktem w siedzibie głównej Lindt. Nawet po tak długim czasie Urs nigdy nie ma dość czekolady. Są dni, w które testuje 100–150 gramów naszych dzieł.
Francesca Barbieri
Francesca Barbieri urodziła się w sercu Varese i od razu zetknęła się z czekoladą Lindt. Włoska produkcja roztaczała w powietrzu przyjemny czekoladowy zapach, który skłonił Francescę do podjęcia pracy dla Lindt & Sprüngli w jej ukochanym mieście. Oprócz tworzenia nowych czekolad, Francesca uwielbia także nawiązywać kontakt z konsumentami i dzielić się swoją wiedzą z innymi miłośnikami czekolady.
Stefan Bruderer
Stefan Bruderer wierzy, że ciągła chęć tworzenia nowych smaków jest tym, co czyni Maitre Chocolatier skutecznym. Co nie powinno być zaskoczeniem, ten Maître Chocolatier posiada nie tylko stopień naukowy w zakresie technologii żywności, ale także sztuki i wzornictwa. Umiejętności, które zdobył w szkole, są dziś nieodłączną częścią jego czekoladowych projektów.
Nasza historia
Wszystko rozpoczęło się w 1845 roku, w małej cukierni w Zurychu. To właśnie tutaj David Sprüngli-Schwarz i jego syn, Rudolf Sprüngli-Ammann, po raz pierwszy wyprodukowali czekoladę w stałej postaci. Od tego czasu nasza czekolada była ciągle ulepszana, do swojej dzisiejszej, kremowej, bogatej i słodkiej postaci. Nieporównywalny smak.
Od ziaren kakao do tabliczki – i do Ciebie
Jesteśmy dumni z tego, co robimy. Oznacza to, że jesteśmy jednym z nielicznych wytwórców, którzy produkują czekoladę od ziaren kakao do tabliczki. Zapewnia nam to kontrolę na każdym kroku tego procesu, więc możemy zapewnić, że otrzymasz produkt najwyższej jakości. Za każdym razem.