Nasi Lindt Maîtres Chocolatiers

Za każdym czekoladowym arcydziełem Lindt stoją nasi Maîtres Chocolatiers. Eksperymentują, próbują i tworzą każdy z naszych produktów z niezrównaną wiedzą i prawdziwą pasją do czekolady. Poznaj ich!

Nasi Lindt Maître Chocolatiers to prawdziwi ludzie i klasycznie szkoleni wytwórcy czekolady.

 

Eksperymentują, próbują i tworzą każdy z naszych produktów z niezrównaną wiedzą i prawdziwą pasją do czekolady.

Poznaj nas:

Mistrz Czekolady Lindt.
USA

Ann Czaja 

Maître Chocolatier i Senior Product Developer, Ann zmieniła ścieżkę kariery z medycznych badań na studiowanie cukiernictwa w Szwajcarii, i nigdy nie żałowała tej decyzji. Dziś pracuje w Stanach Zjednoczonych, zawsze wymyśla nowe, świeże przepisy. Opowiada też publicznie o swojej miłości do Lindt, nawet w czasie pracy na takich imprezach jak rozdanie Emmy, czy Złotych Globów. Okazuje się, że gwiazdy też kochają Lindt.

USA

Arnaud Ragot

Maître Chocolatier Arnaud zaczął się uczyć i pracować w cukiernictwie już jako nastolatek. Lata doświadczenia i nauki sprawiły, że jest wybitnym ekspertem czekolady, znanym z tworzenia ekscytujących połączeń smaku. Najbardziej dumny był, gdy zobaczył swój pierwszy asortyment pralinek na półkach sklepowych.

Arnaud - jeden z naszych Mistrzów Czekolady.
Thomas - jeden z naszych pracowników i ambasador marki.
AUSTRALIA

Thomas Schnetzler

Urodzony w Szwajcarii, Thomas Schnetzler od dziecięcych lat pasjonował się czekoladą. Po skończeniu szkoły przeprowadził się do Australii, by zostać Lindt Maître Chocolatier. Thomas dzieli się swoją pasją ze światem jako ambasador marki – Lindt to naprawdę duża, światowa rodzina.

SWITZERLAND

Urs Liechti

Przed dołączeniem do Lindt, Urs Liechti pracował we własnej cukierni przez 10 lat. Dziś jest on kierownikiem ds. zarządzania produktem w siedzibie głównej Lindt. Nawet po tak długim czasie Urs nigdy nie ma dość czekolady. Są dni, w które testuje 100–150 gramów naszych dzieł.

LMistrz czekolady przy pracy.
Mistrz Czekolady z RPA.
SOUTH AFRICA

Dimo Simatos

Jeden z najlepszych i najbardziej szanowanych ekspertów czekolady w południowej Afryce, Dimo Simatos jest kierownikiem Lindt Maîtres Chocolatiers Chocolate Studio & Boutique w Republice Południowej Afryki. Pomaga także stworzyć studio czekolady w Kapsztadzie. Jego romans z czekoladą Lindt rozpoczął się jednak dużo wcześniej, gdy jego sąsiedzi przynosili czekoladę Lindt w prezencie ze swoich zamorskich podróży.

SWITZERLAND

Stefan Bruderer

Stefan Bruderer wierzy, że ciągła chęć tworzenia nowych smaków jest tym, co czyni Maitre Chocolatier skutecznym. Co nie powinno być zaskoczeniem, ten Maître Chocolatier posiada nie tylko stopień naukowy w zakresie technologii żywności, ale także sztuki i wzornictwa. Umiejętności, które zdobył w szkole, są dziś nieodłączną częścią jego czekoladowych projektów.

Stefan - nasz Mistrz Czekolady z dyplomem z technologii żywności.
Laurent - nasz Mistrz Czekolady z Tokio.
JAPAN

Laurent Poilvet

Laurent Poilvet pracował jako szef kuchni na stanowisku cukierniczym i jako cukiernik na całym świecie. Teraz prowadzi nową, czekoladową kawiarnię w Tokio jako kierownik ds. tworzenia i rozwoju. Jego radą dla początkujących twórców czekolady jest podejście do rzemiosła z szacunkiem, pokorą i pasją – być cierpliwym i uczyć się dalej.

MIDDLE EAST, AFRICA AND INDIAN SUBCONTINENT

Matthew Mueller

Matthew Mueller jest osobą, którą warto obserwować. Nigdy nie wahał się przed podjęciem wyzwania, brał udział w różnych konkursach, zanim dołączył do Lindt jako pełen zapału ambasador i rezydent Maître Chocolatier na Bliskim Wschodzie, w Afryce i regionie subkontynentalnym Indii. Jego najważniejszym wspomnieniem jest założenie po raz pierwszy uniformu, który pasował jak ulał.

Matthew - nasz Mistrz Czekolady na Bliskim Wschodzie, w Afryce i Subkontynentalnym Regionie Indyjskim.

Nasza historia

Wszystko rozpoczęło się w 1845 roku, w małej cukierni w Zurychu. To właśnie tutaj David Sprüngli-Schwarz i jego syn, Rudolf Sprüngli-Ammann, po raz pierwszy wyprodukowali czekoladę w stałej postaci. Od tego czasu nasza czekolada była ciągle ulepszana, do swojej dzisiejszej, kremowej, bogatej i słodkiej postaci. Nieporównywalny smak.

Od ziaren kakao do tabliczki – i do Ciebie 

Jesteśmy dumni z tego, co robimy. Oznacza to, że jesteśmy jednym z nielicznych wytwórców, którzy produkują czekoladę od ziaren kakao do tabliczki. Zapewnia nam to kontrolę na każdym kroku tego procesu, więc możemy zapewnić, że otrzymasz produkt najwyższej jakości. Za każdym razem.