Gorąca czekolada

Oto sekretny przepis Mistrzów Czekolady Lindt na najsmaczniejszą gorącą czekoladę. 

Łatwe
4 osób

Składniki

  • 12 Lindt Lindor Dark
  • 750ml mleka
  • 375ml śmietany kremówki
  • 75g cukru pudru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • szczypta soli
  • pianki marshmallow do ozdoby

Instrukcje

Krok 1.

Zagotuj mleko, 250 ml śmietany i 60g cukru pudru na wolnym ogniu, często mieszając. Zdejmij z palnika, dodaj praliny Lindor i poczekaj aż zupełnie się rozpuszczą. Następnie dołóż wanilię oraz szczyptę soli. Tak przygotowaną czekoladę rozlej do kubków.

Krok 2.

W międzyczasie resztę śmietany ubij z pozostałym cukrem pudrem. Bitą śmietanę rozłóż na powierzchni każdej czekolady. Ozdób piankami marshmallow i tartą czekoladą Lindt.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Gorąca czekolada