Gorąca czekolada
Oto sekretny przepis Mistrzów Czekolady Lindt na najsmaczniejszą gorącą czekoladę.

Łatwe
4 osób
Składniki
- 12 Lindt Lindor Dark
- 750ml mleka
- 375ml śmietany kremówki
- 75g cukru pudru
- 1 łyżeczka wanilii
- szczypta soli
- pianki marshmallow do ozdoby
W tym przepisie użyliśmy
- LINDOR Praliny Gorzka Czekolada 60% Kakao 200gCena promocyjna 13,72 zł Normalna cena 34,30 złBrak w magazynie
Instrukcje
Krok 1.
Zagotuj mleko, 250 ml śmietany i 60g cukru pudru na wolnym ogniu, często mieszając. Zdejmij z palnika, dodaj praliny Lindor i poczekaj aż zupełnie się rozpuszczą. Następnie dołóż wanilię oraz szczyptę soli. Tak przygotowaną czekoladę rozlej do kubków.
Krok 2.
W międzyczasie resztę śmietany ubij z pozostałym cukrem pudrem. Bitą śmietanę rozłóż na powierzchni każdej czekolady. Ozdób piankami marshmallow i tartą czekoladą Lindt.
Opinie
Napisz własną recenzję