Lody kokosowe
Lody i czekolada to wyśmienite połączenie na lato

Łatwe
6 osób
Składniki
- Lody kokosowe:
- 175 ml mleka
- 250 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- 1 łyżeczka miodu
- Polewa:
- 100g Lindt Excellence 85% Cocoa
- 30g posiekanych orzechów
- 30g posiekanych płatków kukurydzianych
Instrukcje
Krok 1.
Lody kokosowe: Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę. Podziel masę między sześć foremek na lody na patyku. Pozostaw w zamrażarce do zamrożenia na przynajmniej 5 godzin.
Krok 2.
Polewa: Podgrzej czekoladę w kąpieli wodnej do roztopienia i odstaw. Wymieszaj orzechy i płatki na płaskim talerzu.
Krok 3.
Wyjmij lody z foremek, zanurz w czekoladzie i szybko obtocz w rozłożonych orzechach z płatkami. Podawaj od razu.
Opinie
Napisz własną recenzję