Lody kokosowe

Lody i czekolada to wyśmienite połączenie na lato

Łatwe
6 osób

Składniki

  • Lody kokosowe:
  • 175 ml mleka
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka miodu
  • Polewa:
  • 100g Lindt Excellence 85% Cocoa
  • 30g posiekanych orzechów
  • 30g posiekanych płatków kukurydzianych

Instrukcje

Krok 1.

Lody kokosowe: Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę. Podziel masę między sześć foremek na lody na patyku. Pozostaw w zamrażarce do zamrożenia na przynajmniej 5 godzin.

Krok 2.

Polewa: Podgrzej czekoladę w kąpieli wodnej do roztopienia i odstaw. Wymieszaj orzechy i płatki na płaskim talerzu.

Krok 3.

Wyjmij lody z foremek, zanurz w czekoladzie i szybko obtocz w rozłożonych orzechach z płatkami. Podawaj od razu.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Lody kokosowe