FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Użyj w koszyku: FESTIWAL30
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Użyj w koszyku kodu rabatowego XMASSMAGIC i nie płać za wysyłkę pow. 49zł.
Nasi Maîtres Chocolatiers uwielbiają ponad wszystko kreatywność w podejściu do klasycznych smaków oraz wplatanie w nie odrobiny magii Lindt, aby stworzyć coś nowego, ekscytującego i - co najważniejsze - pysznego. Ten przepis został zainspirowany kanapkami s’mores oraz delikatnymi babeczkami, a efektem są zniewalające ciasteczkowe kubki z pralinami LINDOR…
Wskazówka od Maître Chocolatier
Dzięki ponad 20 smakom pralin LINDOR możesz eksperymentować i wybierać ulubione. Od owocowej pomarańczy po orzeźwiającą miętę - nie zapominając o tropikalnym kokosie i pikantnej limonce.
około 12 łyżeczek kremu marshmallow (np. marshmallow fluff)
12 ulubionych pralin LINDOR, bez opakowania
Instrukcje
Krok 1.
Wyłóż 12 form do mini babeczek folią spożywczą, pozostawiając trochę na zewnątrz, aby uzyskać lepszy kształt przy zastyganiu.
Krok 2.
Przełóż ciastka do robota kuchennego i miksuj, aż uzyskasz drobne okruchy. Dodaj roztopione masło i ekstrakt waniliowy, a następnie ponownie zmiksuj do uzyskania konsystencji wilgotnego piasku.
Krok 3.
Przełóż łyżeczką do foremek, dociskając palcami do dna i boków, aż uzyskasz gładką i zwartą formę. Odstaw do schłodzenia na ok. 30 minut. Następnie połóż na płaski talerz i zdejmij folię spożywczą.
Krok 4.
Do każdej ciasteczkowej formy wyłóż łyżeczką krem marshmallow. Na górze połóż pralinę LINDOR. Jeśli chcesz, możesz skarmelizować wierzch kremu marshmallow na złoty kolor. Podawaj od razu.