Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Wznieś swój ulubiony przepis na ciasteczka z czekoladą na wyższy poziom z naszą wyjątkowo aksamitną czekoladą mleczną Lindt Excellence Extra Creamy w połączeniu z orzechami makadamia, które dodadzą chrupkości!
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Możesz zamienić naszą czekoladę mleczną Lindt Excellence Extra Creamy na bogatszą czekoladę gorzką Lindt Excellence 70% Cocoa
Połącz ze sobą mąkę, sól oraz sodę oczyszczoną i odłóż mieszankę na bok.
Krok 2.
Ubijaj masło i cukier na średnich obrotach przez 3–4 minuty, do uzyskania jasnej i puszystej tekstury.
Krok 3.
Dodaj jajko, ekstrakt waniliowy i mieszankę z mąką. Mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.
Krok 4.
Dodaj posiekaną czekoladę i orzechy i mieszaj, aż będą równomiernie rozprowadzone w cieście. Przykryj i schładzaj przez 1 godzinę w lodówce.
Krok 5.
Piekarnik rozgrzej do 160°C-180°C, wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Krok 6.
Wykładaj małe łyżki ciasta na blachę. Upewnij się, że zachowujesz miejsce pomiędzy porcjami (ok. 5 cm). Być może trzeba będzie piec partiami, pamiętaj o chłodzeniu każdej nieupieczonej porcji ciasta.
Krok 7.
Piecz przez 12–15 minut, aż brzegi będą wypieczone. W połowie pieczenia obróć blachę. Dokładny czas zależy od rozmiaru ciasteczek oraz od tego, czy wolisz, żeby były lekko ciągnące się, czy też lekko chrupiące.
Krok 8.
Pozostaw ciasteczka w piekarniku przez 10 minut do ostygnięcia przed przełożeniem na kratkę do całkowitego wystudzenia.