Ciasto czekoladowe
Przepyszne ciasto czekoladowe z czekoladą mleczną Lindt Excellence 45%.
Łatwe
10 - 12 osoby
Składniki
- 270 g mąki 60 g kakao 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 240 ml mleka owsianego 2 jajka 180 ml oleju słonecznikowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g czekolady mlecznej z wysoką zawartością kakao Lindt Excellence 45%
Instrukcje
Krok 1.
Formę do ciasta posmaruj olejem i odstaw na bok. Nagrzej piekarnik do temperatury 220°C. Wszystkie składniki suche wymieszaj w jednym naczyniu, a składniki wilgotne wymieszaj w drugim. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do składników wilgotnych, po czym dodaj do mąki (wymieszanej z innymi suchymi składnikami). Dobrze wymieszaj i przełóż do formy. Piecz ok. 45 minut. Po 15 minutach pieczenia natnij powierzchnię ciasta wzdłuż i dopiecz do końca. Stan wypieczenia ciasta sprawdź patyczkiem.
Opinie
Napisz własną recenzję