Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Ciasto marchewkowe z białą czekoladą

Klasyczne ciasto marchewkowe z kremem - fantastyczny deser na Wielkanoc.

Dla ambitnych
6 - 8 osoby

Składniki

  • 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonych goździków 250 g cukru 4 jajka 250 ml oleju roślinnego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 szklanki startej marchewki
  • 100 g białej czekolady Lindt Excellence White Vanilla 250 g naturalnego serka kremowego w temperaturze pokojowej (np. Mascarpone lub Philadelphia) 1/4 szklanki masła w temperaturze pokojowej 125 g cukru pudru 50 g wiórków kokosowych 1 zajaczek Lindt Gold Bunny (100 g) 1 opakowanie jajeczek Lindor (100 g)

Instrukcje

Krok 1.

Przygotowanie ciasta marchewkowego:

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Ciasto marchewkowe z białą czekoladą