Ciasto orzechowe
Puszyste ciasto orzechowe z formy keksowej z czekoladą mleczną Lindt Excellence 65%
Łatwe
10 - 12 osoby
Składniki
- 250 g mąki 250 g zmielonych orzechów laskowych 4 jajka 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie proszku do pieczenia 200 ml mleka 250 g margaryny 1 tabliczka czekolady Lindt Excellence 65%
Instrukcje
Krok 1.
Masło i cukier ubij robotem kuchennym na krem, a następnie stopniowo dodawaj jajka. Mąkę zmieszaj ze zmielonymi orzechami laskowymi i proszkiem do pieczenia, następnie na przemian z mlekiem dodawaj do ubijającej się masy, aż do uzyskania konsystencji kremu. Posiekaj czekoladę na małe kawałki i stopniowo dodawaj do masy. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piecz ok. 70 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju formy do ciasta. Stan wypieczenia ciasta najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Opinie
Napisz własną recenzję