FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Kod: FESTIWAL30 *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Jeśli temperatura przekracza 25°C, nie wysyłamy zamówień w piątki.
To niezwykle wilgotne ciasto z czekoladą i migdałami oraz naszą dekadencką czekoladą gorzką Lindt Excellence 70% Cocoa idealnie pasuje do kawy.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Podawaj ciasto z czekoladowym ganache. By przygotować ganache, przelej 250 ml śmietanki do rondla i powoli doprowadź do wrzenia. Dodaj kilka kropli ekstraktu waniliowego, 40 g syropu klonowego i 40 g drobnego cukru. Mieszaj od czasu do czasu, aż powstaną bąbelki. Przełóż 250 g posiekanej czekolady Lindt i 40 g masła do żaroodpornej miski. Wlej aromatyzowaną śmietankę i mieszaj do uzyskania gładkiego i błyszczącego ganache. Zostaw do ostygnięcia, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 11,55 zł
Instrukcje
Krok 1.
Piekarnik rozgrzej do 155°C - 175°C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 20 cm z odpinanym brzegiem.
Krok 2.
Ubij masło i cukier do uzyskania jasnej i puszystej masy. Dodawaj pojedynczo żółtka, ubijając za każdym razem.
Krok 3.
Włóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski umieszczonej w rondelku z powoli gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia i gładkości. Zdejmij z palnika i odłóż.
Krok 4.
Przesiej mielone migdały i mąkę do mieszanki z masłem. Wmieszaj stopioną czekoladę.
Krok 5.
W osobnej misce ubij białka na sztywno. Dodaj je do ciasta i delikatnie wymieszaj całość.
Krok 6.
Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz przez 25 minut lub do momentu, kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy. Pozostaw w formie przez 10 minut do ostygnięcia przed przełożeniem na kratkę do całkowitego ostudzenia.
Krok 7.
Pokrój na kawałki i podawaj samo lub polane czekoladowym ganache.