Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Nasza kremowa biała czekolada Excellence White Vanilla dodaje nowego wymiaru temu wyśmienitemu deserowi. Przełam karmelową powierzchnię i zanurz się w rozkosznym wnętrzu.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Podawaj ze świeżymi malinami dla pysznego połączenia smaków. Pozostałe białka możesz wykorzystać do upieczenia własnych bez.
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Umieść 6 ramekinów w głębokiej brytfannie.
Krok 2.
Przelej śmietankę do rondla i powoli doprowadź do wrzenia. Dodaj posiekaną czekoladę oraz ekstrakt waniliowy i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmij z palnika i odłóż.
Krok 3.
Ubij żółtka z cukrem w misce żaroodpornej, aż staną się jasne.
Krok 4.
Powoli dolej gorącą śmietankę do jajek, ciągle ubijając. Przecedź mieszankę i wlej do ramekinów znajdujących się w brytfannie.
Krok 5.
Przełóż brytfannę do piekarnika. Wypełnij naczynie gorącą wodą do połowy wysokości ramekinów.
Krok 6.
Piecz przez 15–20 minut, aż deser będzie upieczony, ale w samym środku wciąż będzie się delikatnie ruszać. Wyjmij brytfannę i pozostaw do ostygnięcia. Naczynia przykryj i schładzaj w lodówce przez minimum 4 godziny.
Krok 7.
Wykończ każdy crème brûlée łyżeczką cukru (cukier musi równomiernie przykryć powierzchnię) i karmelizuj palnikiem przed podaniem. Pozostaw do stwardnienia i podawaj.