Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Piekarnik rozgrzej do 160°C i umieść 4 ramekiny w kwadratowej blaszce o boku około 23 cm.
Krok 2.
Wlej śmietankę i mleko do średniego rondelka, dodaj 60 g cukru. Powoli doprowadź do wrzenia, mieszając, by rozpuścić cukier.
Krok 3.
Zdejmij z palnika i wmieszaj herbatę. Odstaw do zaparzenia na 10 minut. W międzyczasie przełóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski i odłóż na bok.
Krok 4.
Przecedź herbatę i mleko do dzbanka. Umyj rondelek i wlej przecedzone mleko z powrotem. Ponownie postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia.
Krok 5.
Polej posiekaną czekoladę i mieszaj do uzyskania gładkiej i błyszczącej mikstury. Wmieszaj żółtka jajek.
Krok 6.
Podziel czekoladową mieszankę pomiędzy 4 ramekiny. Ostrożnie wlej wrzącą wodę do blaszki na wysokość połowy ramekinów. Piecz przez 15 – 20 min, deser powinien lekko się ruszać pośrodku.
Krok 7.
Ostrożnie wyjmij ramekiny z kąpieli wodnej i pozostaw crème brûlée do całkowitego wystygnięcia. Naczynia przykryj i schładzaj w lodówce przez minimum 6 godzin lub całą noc.
Krok 8.
Tuż przed podaniem posyp każdy ramekin 1 łyżeczką cukru, postaraj się uzyskać równą i gładką warstwę. Użyj palnika do skarmelizowania cukru. Podawaj od razu.