Crumble z jabłkami i czekoladą Lindt Excellence
Przygotuj wspaniały crumble z jabłkami i podawaj go z lodami waniliowymi i czekoladą Lindt Excellence.

Łatwe
6 - 8 osoby
Składniki
- 250 g mąki (najlepiej mąki krupczatki)
- 45 g płatków owsianych
- szczypta soli
- 100 g cukru trzcinowego
- 200 g masła + masło do posmarowania formy
- 6 jabłek
- 50 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka mąki (najlepiej mąki krupczatki)
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- lody waniliowe
- 100 g Lindt Excellence 70% Cocoa
Instrukcje
Krok 1.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Formę do zapiekania wysmaruj masłem. W dużej misce wymieszaj mąkę (250 g), płatki owsiane, sól, cukier i masło. Z otrzymanej masy uformuj kruszonkę. Jabłka pokrój na małe kawałki. Zmieszaj z cukrem, mąką (1 łyżka) i cynamonem. Przełóż do formy do zapiekania, posyp kruszonką. Piecz na złoty kolor ok. 40 minut. Crumble podawaj z lodami waniliowymi i czekoladą Lindt Excellence 70%.
Opinie
Napisz własną recenzję