Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Wyłóż blaszkę o wymiarach około 43x30 cm papierem do pieczenia i odłóż na bok.
Krok 2.
Połącz mleko oraz cukier w małej misce.
Krok 3.
W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże i sól. Dodaj mieszankę mleka i cukru, a następnie wbij jajko i wlej roztopione masło. Używając drewnianej łyżki i/lub rąk, energicznie ugniataj ciasto do czasu, aż zacznie się dawać formować.
Krok 4.
Umieść ciasto na posypanym mąką blacie i ugniataj przez jeszcze około 5 minut, aż stanie się gładkie. Uformuj kulę i umieść ciasto w lekko natłuszczonej misce. Przykryj wilgotną ścierką i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut w ciepłym, wilgotnym miejscu.
Krok 5.
Umieść ciasto na lekko oprószonym mąką blacie. Wmieszaj posiekaną czekoladę, aż będzie równomiernie rozprowadzona w cieście.
Krok 6.
Podziel na 8 równych porcji. Uformuj kulki z ciasta i umieść je na blasze. Pozostaw do wyrośnięcia na około 45–60 minut (lub do czasu, gdy kulki z ciasta podwoją swoją objętość) w ciepłym i wilgotnym miejscu. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 7.
Ubij pozostałe jajko i posmaruj nim wyrośnięte bułeczki. Piecz przez 25–30 minut. Zostaw do ostygnięcia.