Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę do pieczenia o wymiarach 30x40 cm wysmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2.
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, zmielone migdały i sodę oczyszczoną i odstaw na bok.
Krok 3.
Za pomocą miksera ręcznego ubijaj jajka z drobnym cukrem przez 8 minut. Wmieszaj masło. Dodawaj suche składniki partiami, naprzemiennie z wodą. Miksuj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Krok 4.
Wylej ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadź, aby miała około 1 cm grubości. Piecz przez 15 - 20 minut lub do momentu, aż patyczek włożony do środka nie będzie suchy. Zostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 5.
W międzyczasie zrób maślany krem. Włóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski ustawionej na garnku z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Krok 6.
Za pomocą miksera ubij masło, cukier puder i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Dodaj roztopioną czekoladę, jeśli krem jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę mleka. Trzymaj w temperaturze pokojowej.
Krok 7.
Schłodzony biszkopt wyłóż na deskę do krojenia. Wytnij 6–8 kółek, stopniowo zmniejszając rozmiar (największe o średnicy około 15 cm, najmniejsze około 3 cm).
Krok 8.
Połóż największe na płaskim talerzu. Rozprowadź krem czekoladowy równomiernie na grubość około 1 cm na wszystkich okręgach i ułóż je jeden na drugim, tworząc zwężającą się piramidę.
Krok 9.
Użyj szpachelki, aby pokryć zewnętrzną część piramidy pozostałym kremem. Udekoruj pralinami SWISS LUXURY SELECTION i LINDOR. Schładzaj w lodówce przez 30 minut.