FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Kod: FESTIWAL30 *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Jeśli temperatura przekracza 25°C, nie wysyłamy zamówień w piątki.
Czy istnieje coś bardziej pysznego niż czekoladowy biszkopt ze wspaniałym, płynnym wnętrzem z pralinki Lindt Lindor? Rozpieszczaj swoje zmysły tą najwspanialszą słodyczą, dzięki niezwykłemu przepisowi naszego Maître Chocolatier.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Dla owocowej nuty dodaj do ciasta łyżeczkę liofilizowanych malin przed wyłożeniem go do foremek. Możesz też wybrać inny smak naszych pralinek Lindt Lindor. Dla tropikalnej nuty wybierz kokosowe Coconut Truffles, a dla odrobiny słodyczy – kremowe pralinki z białej czekolady White Chocolate.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Natłuść 10 małych (7 cm) żaroodpornych foremek rozpuszczonym masłem i oprósz je kakao.
Krok 2.
Posiekaj masło i umieść je w żaroodpornej misce z posiekaną czekoladą. Przełóż do rondla z powoli gotującą się wodą i mieszaj do rozpuszczenia i gładkości. Zestaw naczynie z palnika i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Krok 3.
Ubij jajko, żółtko i cukier ze szczyptą soli do uzyskania lekkiej i jasnej masy. Wmieszaj rozpuszczoną czekoladę, a następnie mąkę.
Krok 4.
Podziel połowę ciasta pomiędzy 10 przygotowanych naczyń. Włóż do środka każdego pralinkę z gorzkiej czekolady Lindt Lindor 60%. Dolej do każdego naczynia pozostałe ciasto.
Krok 5.
Piecz przez 10–13 minut lub do czasu aż brzegi staną się wypieczone, ale w samym środku ciasto wciąż będzie się delikatnie ruszać.
Krok 6.
Zostaw do delikatnego ostygnięcia. Można podawać z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi.