Domowa pasta czekoladowo-orzechowa do smarowania
Nasi mistrzowie czekolady podzielili się swoim przepisem na niebiański domowy krem czekoladowy z orzechami laskowymi. To jest połączenie naszych pysznych czekolad EXCELLENCE 65% Cocoa i EXCELLENCE 70% Cocoa.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Dla jeszcze bardziej intensywnego smaku orzecha laskowego, zamień EXCELLENCE 70% Cocoa na EXCELLENCE Roasted Hazelnut - dzięki kawałkom orzechów piemonckich będzie miał nieco bardziej chrupiącą konsystencję.
Przepis na 1 duży lub 2 średnie słoiki

Składniki
- 150 g orzechów laskowych, prażonych
- 150 g cukier puder
- 125 g gorzkiej czekolady Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa, posiekanej
- 80 g mlecznej czekolady Lindt EXCELLENCE 65% Cocoa, posiekanej
- 300 ml śmietanki kremówki (min 30%)
- 40 g kakao w proszku
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
W tym przepisie użyliśmy
- EXCELLENCE 70% COCOA 100gCena promocyjna 10,80 zł Normalna cena 14,40 złNajniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 8,64 zł