Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Nasi mistrzowie czekolady podzielili się swoim przepisem na niebiański domowy krem czekoladowy z orzechami laskowymi. To jest połączenie naszych pysznych czekolad EXCELLENCE 65% Cocoa i EXCELLENCE 70% Cocoa.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Dla jeszcze bardziej intensywnego smaku orzecha laskowego, zamień EXCELLENCE 70% Cocoa na EXCELLENCE Roasted Hazelnut - dzięki kawałkom orzechów piemonckich będzie miał nieco bardziej chrupiącą konsystencję.
Włóż prażone orzechy laskowe do blendera i miksuj, aż uzyskasz gładką pastę, w razie potrzeby zeskrobując boki blendera (zajmie to około 5 minut).
Krok 2.
Przełóż łyżką do miski, dodaj cukier puder i posiekane czekoladki i odstaw na bok.
Krok 3.
Wlej śmietanę do rondla, dodaj kakao w proszku i ekstrakt waniliowy i gotuj na wolnym ogniu cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia kakao.
Krok 4.
Zdejmij z ognia i polej pokrojoną mieszanką czekolady i orzechów laskowych. Dodaj szczyptę soli i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Krok 5.
Wlej do dużego słoika (lub dwóch mniejszych słoików) i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed zamknięciem. Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu do tygodnia.