Fondue czekoladowe
Uczta dla ducha i ciała będzie jeszcze wspanialsza, jeśli zaprosisz przyjaciół i rodzinę.

Łatwe
2 - 4 osoby
Składniki
- 100g pokruszonej gorzkiej czekolady Lindt 100g pokruszonej czekolady mlecznej Lindt 2/3 szklanki (160ml) śmietany - tłustej, lekkiej lub pół na pół
- Owoce suszone: morele, ananas, brzoskwinie, papaja, mango Pianki marshmallow Świeże owoce: winogrona, truskawki, banany, jabłka, gruszki, ananas Biszkopty ;
Instrukcje
Krok 1.
Podgrzej śmietanę
W rondlu podgrzej śmietankę aż do momentu zagotowania. Następnie zdejmij z ognia i dodaj czekoladę Lindt Excellence. Mieszaj, aż się rozpuści. Wlej mieszankę do naczynia do fondue i podawaj z dodatkami – owocami suszonymi lub świeżymi, biszkoptami, piankami marshmallow.Krok 2.
Zdjąć z ognia
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Mieszać, aż się rozpuści.Krok 3.
Podawanie
Wlać mieszankę do naczynia do fondue i podawać z dodatkami.Opinie
Napisz własną recenzję