Hot Chocolate Mocha
Czasami potrzebujesz chwili dla siebie... Ta gorąca czekolada jest idealna na taką okazję dzięki gorzkiej czekoladzie EXCELLENCE 70% Cocoa, połączonej z mocnym espresso, spienionym mlekiem i czekoladowymi wiórkami.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Daj się ponieść kreatywności i odkryj naszą wyśmienitą gamę czekolad – możesz wybrać swoją ulubioną czekoladę EXCELLENCE, np. EXCELLENCE Orange Intense. Dla dodatkowej przyjemności zamień spienioną polewę mleczną na bitą śmietanę.

Łatwe
1 osoba
Składniki
- 175 ml mleka
- 3 łyżki gorącego espresso
- 75 g Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa, posiekanej
- Do dekoracji:
- 150 ml mleka
- wiórki czekoladowe
Instrukcje
Krok 1.
Wlej mleko i espresso do rondla i podgrzej delikatnie, od czasu do czasu mieszając, aż lekko się zagotują.
Krok 2.
Dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści i będzie gładka.
Krok 3.
W drugim rondlu ubij pozostałe mleko na średnim ogniu, aż będzie gorące i spienione. Gorącą czekoladę polej spienioną polewą mleczną, posyp czekoladowymi wiórkami i ciesz się chwilą!
Opinie
Napisz własną recenzję