Klasyczna gorąca czekolada

Inspiracją francuskiego Maître Chocolatier Lindt do opracowania tej wspaniałej gorącej czekolady był film “Czekolada”.

Łatwe
4 osób

Instrukcje

Krok 1.

Podgrzanie mleka:
Doprowadź mleko z przyprawami do wrzenia (nie dopuść do gotowania mleka). Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i poczekaj 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. Odcedź i podgrzej przed podaniem, możesz ozdobić bitą śmietaną i startą czekoladą.

Krok 2.

Dodawanie czekolady:
Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia.

Krok 3.

Usunąć z ognia
Zdjąć z ognia i poczekać przez 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw.

Krok 4.

Podawanie
Odcedzić i podgrzać przed podaniem.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Klasyczna gorąca czekolada