Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Klasyczna gorąca czekolada

Inspiracją francuskiego Maître Chocolatier Lindt do opracowania tej wspaniałej gorącej czekolady był film “Czekolada”.

Łatwe
4 osób

Składniki

  • 1 litr mleka 1 laska wanilii, pocięta 1 laska cynamonu 3⁄4 łyżeczki (3,5 g) ziarenek czarnego pieprzu (nie zmielonych) 200 g pokruszonej czekolady Lindt Excellence 70% Cacao

Instrukcje

Krok 1.

Podgrzanie mleka:
Doprowadź mleko z przyprawami do wrzenia (nie dopuść do gotowania mleka). Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i poczekaj 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. Odcedź i podgrzej przed podaniem, możesz ozdobić bitą śmietaną i startą czekoladą.

Krok 2.

Dodawanie czekolady:
Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia.

Krok 3.

Usunąć z ognia
Zdjąć z ognia i poczekać przez 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw.

Krok 4.

Podawanie
Odcedzić i podgrzać przed podaniem.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Klasyczna gorąca czekolada