Klasyczna gorąca czekolada
Inspiracją francuskiego Maître Chocolatier Lindt do opracowania tej wspaniałej gorącej czekolady był film “Czekolada”.
EXCELLENCE 70% COCOA 100g
Łatwe
4 osób
Składniki
- 1 litr mleka 1 laska wanilii, pocięta 1 laska cynamonu 3⁄4 łyżeczki (3,5 g) ziarenek czarnego pieprzu (nie zmielonych) 200 g pokruszonej czekolady Lindt Excellence 70% Cacao
W tym przepisie użyliśmy
- EXCELLENCE 70% COCOA 100gCena promocyjna 11,55 zł Normalna cena 16,50 złNajniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 11,55 zł
Instrukcje
Krok 1.
Podgrzanie mleka:
Doprowadź mleko z przyprawami do wrzenia (nie dopuść do gotowania mleka). Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i poczekaj 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. Odcedź i podgrzej przed podaniem, możesz ozdobić bitą śmietaną i startą czekoladą. Krok 2.
Dodawanie czekolady:
Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Krok 3.
Usunąć z ognia
Zdjąć z ognia i poczekać przez 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. Krok 4.
Podawanie
Odcedzić i podgrzać przed podaniem.Opinie
Napisz własną recenzję