Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Kokosowo-czekoladowe kulki

Kulki przygotujesz szybko i bez pieczenia. Zabierz je z sobą jako przekąskę. Są pełne zdrowych tłuszczów, białek i błonnika.

Wskazówka od Maître Chocolatier:

Możesz urozmaicić ten przepis, wykorzystując czekoladę Lindt Excellence Roasted Hazelnut i obtaczając kulki w kawałkach orzechów laskowych.

Łatwe
12 osób

Instrukcje

Krok 1.

Włóż migdały do malaksera i zmiksuj na okruszki. Dodaj czekoladę oraz płatki owsiane i miksuj do uzyskania malutkich kawałków.

Krok 2.

Dodaj daktyle, 1-2 łyżki syropu klonowego i masło kokosowe. Miksuj do połączenia wszystkich składników. Sprawdź słodkość. W razie potrzeby dodaj nieco więcej syropu klonowego. Przelej do miski.

Krok 3.

Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i wysyp równą warstwę wiórków kokosowych.

Krok 4.

Uformuj 12 kulek. Obtocz każdą kulkę w wiórkach kokosowych.

Krok 5.

Połóż na talerzu. Przykryj i schładzaj przez 20 minut do stężenia.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Kokosowo-czekoladowe kulki