FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Kod: FESTIWAL30 *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Jeśli temperatura przekracza 25°C, nie wysyłamy zamówień w piątki.
Ciesz się luksusową odmianą Lindt w tym tropikalnym australijskim klasyku, zawierającym delikatny, lekki biszkopt otoczony kremową mleczną czekoladą Lindt z posypką ze słodkiego kokosa.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Do tego przepisu możesz również wybrać Lindt EXCELLENCE Extra Creamy lub Lindt EXCELLENCE 45% Cocoa, a dla uzyskania bardziej intensywnego smaku – Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa.
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 32,13 zł
Instrukcje
Krok 1.
Nagrzej piekarnik do 180°C, a formę do pieczenia (o wymiarach około 23 x 33 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2.
Za pomocą miksera ubijaj cukier, jajka i ekstrakt waniliowy na dużych obrotach przez około 10 minut lub do potrojenia objętości.
Krok 3.
W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ostrożnie wmieszaj suche składniki do mieszanki jajecznej, a następnie dodaj roztopione masło - staraj się zachować jak najwięcej powietrza.
Krok 4.
Wyłóż ciasto do przygotowanej formy i wygładź górę. Piecz w piekarniku przez 30 minut lub do zarumienienia, albo aż patyczek włożony w środek nie będzie suchy. Zostaw w formie do ostudzenia.
Krok 5.
Tymczasem zrób czekoladowy lukier. Wlej mleko do rondla i zagotuj na wolnym ogniu. Zdejmij z palnika i dodaj posiekaną czekoladę, ubijaj aż do rozpuszczenia. Następnie dodaj cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostaw do ostygnięcia.
Krok 6.
Gdy ciasto ostygnie, wyjmij z formy i pokrój na 24 równe kawałki (o wymiarach około 5 x 5 cm).
Krok 7.
Wysyp wiórki kokosowe na blachę do pieczenia. Zanurz ciasto w ostudzonym lukrze, obtocz ze wszystkich stron i pozwól, aby nadmiar spłynął. Pokryj kwadratowe kawałki ciasta wiórkami kokosowymi i umieść na ruszcie. Zostaw do ostygnięcia na około 30 minut lub stwardnienia lukru.