Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Ciesz się luksusową odmianą Lindt w tym tropikalnym australijskim klasyku, zawierającym delikatny, lekki biszkopt otoczony kremową mleczną czekoladą Lindt z posypką ze słodkiego kokosa.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Do tego przepisu możesz również wybrać Lindt EXCELLENCE Extra Creamy lub Lindt EXCELLENCE 45% Cocoa, a dla uzyskania bardziej intensywnego smaku – Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa.
Nagrzej piekarnik do 180°C, a formę do pieczenia (o wymiarach około 23 x 33 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2.
Za pomocą miksera ubijaj cukier, jajka i ekstrakt waniliowy na dużych obrotach przez około 10 minut lub do potrojenia objętości.
Krok 3.
W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ostrożnie wmieszaj suche składniki do mieszanki jajecznej, a następnie dodaj roztopione masło - staraj się zachować jak najwięcej powietrza.
Krok 4.
Wyłóż ciasto do przygotowanej formy i wygładź górę. Piecz w piekarniku przez 30 minut lub do zarumienienia, albo aż patyczek włożony w środek nie będzie suchy. Zostaw w formie do ostudzenia.
Krok 5.
Tymczasem zrób czekoladowy lukier. Wlej mleko do rondla i zagotuj na wolnym ogniu. Zdejmij z palnika i dodaj posiekaną czekoladę, ubijaj aż do rozpuszczenia. Następnie dodaj cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostaw do ostygnięcia.
Krok 6.
Gdy ciasto ostygnie, wyjmij z formy i pokrój na 24 równe kawałki (o wymiarach około 5 x 5 cm).
Krok 7.
Wysyp wiórki kokosowe na blachę do pieczenia. Zanurz ciasto w ostudzonym lukrze, obtocz ze wszystkich stron i pozwól, aby nadmiar spłynął. Pokryj kwadratowe kawałki ciasta wiórkami kokosowymi i umieść na ruszcie. Zostaw do ostygnięcia na około 30 minut lub stwardnienia lukru.