Milkshake o smaku czekolady i espresso
Potrzebujesz czegoś, co doda Ci energii na cały dzień? Zamiast porannej kawy zrób wspaniały milkshake. Łączy on w sobie intensywność czekolady Excellence 70% Cocoa z espresso i nutą cynamonu (i jest wegański!).
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Możesz użyć mleka z orzechów laskowych, jak również możesz użyć bardziej intensywnej w smaku czekolady z 85%, 90% i 99% zawartością kakao.
EXCELLENCE 70% COCOA 100g
Łatwe
2 osób
Składniki
- 710 ml niesłodzonego mleka migdałowego
- 1 duży dojrzały banan, pokrojony w plastry
- 4 daktyle, bez pestek i grubo posiekane
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- 2 porcje espresso, zimnego
- 40 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
- Do podania:
- Stopiona czekolada
- Wiórki czekoladowe
W tym przepisie użyliśmy
- EXCELLENCE 70% COCOA 100gCena promocyjna 11,55 zł Normalna cena 16,50 złNajniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 11,55 zł
Instrukcje
Krok 1.
Wlej mleko migdałowe do blendera. Dodaj banana, daktyle, cynamon i espresso. Miksuj na wysokich obrotach przez około 30 sekund lub do gładkości.
Krok 2.
Dodaj drobno posiekaną czekoladę i blenduj jeszcze minutę lub do uzyskania pożądanej konsystencji (możesz uzyć kilka większych kawałków czekolady).
Krok 3.
Przelej do 2 wysokich szklanek, polej roztopioną czekoladą i posyp wiórkami czekoladowymi. Smacznego!
Opinie
Napisz własną recenzję