Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Milkshake o smaku czekolady i espresso

Potrzebujesz czegoś, co doda Ci energii na cały dzień? Zamiast porannej kawy zrób wspaniały milkshake. Łączy on w sobie intensywność czekolady Excellence 70% Cocoa z espresso i nutą cynamonu (i jest wegański!).

Wskazówka od Maître Chocolatier:

Możesz użyć mleka z orzechów laskowych, jak również możesz użyć bardziej intensywnej w smaku czekolady z 85%, 90% i 99% zawartością kakao.

Łatwe
2 osób

Składniki

  • 710 ml niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1 duży dojrzały banan, pokrojony w plastry
  • 4 daktyle, bez pestek i grubo posiekane
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 porcje espresso, zimnego
  • 40 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
  • Do podania:
  • Stopiona czekolada
  • Wiórki czekoladowe

Instrukcje

Krok 1.

Wlej mleko migdałowe do blendera. Dodaj banana, daktyle, cynamon i espresso. Miksuj na wysokich obrotach przez około 30 sekund lub do gładkości.

Krok 2.

Dodaj drobno posiekaną czekoladę i blenduj jeszcze minutę lub do uzyskania pożądanej konsystencji (możesz uzyć kilka większych kawałków czekolady).

Krok 3.

Przelej do 2 wysokich szklanek, polej roztopioną czekoladą i posyp wiórkami czekoladowymi. Smacznego!

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Milkshake o smaku czekolady i espresso