Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Przecier malinowy: połącz maliny z cukrem, dżemem malinowym i sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut lub do momentu, gdy cukier rozpuści się w soku z malin. Dodaj do blendera i zmiksuj na gładką konsystencję. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach.
Krok 2.
Mus z białej czekolady i malin: wlej wodę do kubka i posyp żelatyną. Pozostaw na 5 minut. Umieść czekoladę w misce żaroodpornej; odłóż na bok. Podgrzej 1 szklankę śmietany w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu aż zacznie parować. Wymieszaj żelatynę ze śmietaną, aż się rozpuści. Połącz czekoladę z masą śmietankową; odstaw na 1 minutę. Ubijaj, aż czekolada będzie gładka i jedwabista; odstaw na bok.
Krok 3.
W międzyczasie wymieszaj żółtka i cukier w żaroodpornej misce ustawionej na rondelku z gotującą się wodą przez 3 do 5 minut lub do uzyskania gęstej masy. (Aby przetestować: pozwól kremowi opaść z powrotem do miski z trzepaczki, jest wystarczająco gęsty, gdy na powierzchni tworzy się wstążka i powoli znika z powrotem w masie)
Krok 4.
Mieszankę z żółtek dodaj do masy z białej czekolady. Przenieś masę do dużej miski. Wymieszać z puree malinowym. Umieścić w łaźni lodowej, od czasu do czasu mieszając, przez 15 do 20 minut lub gdy masa zacznie gęstnieć.
Krok 5.
Ubij pozostałą śmietanę na sztywno. Połóż jedną trzecią bitej śmietany na białą czekoladowo-malinową mieszankę. Następnie delikatnie dodaj pozostałą bitą śmietanę.
Krok 6.
Podziel masę na 6 porcji szklanek. Schłodź w lodówce przez co najmniej 3 do 4 godzin lub do zastygnięcia.
Krok 7.
Udekoruj świeżymi malinami lub kawałkami czekolady.