Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Mus z gorzkiej czekolady i awokado

Ten dekadencki deser czekoladowy jest bogaty w zdrowe tłuszcze dzięki sekretnemu składnikowi – awokado. Jego kremowość, w połączeniu z aksamitną czekoladą Lindt Excellence 70% Cocoa, tworzy bogaty i pełen smaku mus.

Wskazówka od Maître Chocolatier:

Użyj ulubionego mleka roślinnego, a przepis stanie się wegański. Możesz dodać również świeże owoce.

Łatwe
4 osób

Składniki

  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
  • 2 średniej wielkości dojrzałe awokado
  • 175 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 6 małych daktyli bez pestek
  • 125 g niesłodzonego sosu jabłkowego
  • 2 łyżki syropu klonowego lub do smaku
  • Do dekoracji:
  • Posiekane orzechy laskowe
  • 4 kostki gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa

Instrukcje

Krok 1.

Włóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski, a miskę włóż do rondelka z powoli gotującą się wodą i mieszaj do rozpuszczenia. Zdejmij z palnika i pozostaw na 5 minut do ostygnięcia.

Krok 2.

Przekrój oba awokado, usuń pestki i wyciągnij miąższ do malaksera. Dodaj mleko, daktyle, sos jabłkowy, syrop klonowy (do smaku) i roztopioną czekoladę.

Krok 3.

Miksuj przez 3–4 minuty, do gładkości.

Krok 4.

Wyłóż do 4 średnich miseczek lub szklanek. Posyp posiekanymi orzechami laskowymi i udekoruj kostką gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa. Podawaj od razu.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Mus z gorzkiej czekolady i awokado