Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Mus z mlecznej czekolady z dodatkiem mango i szczyptą chilli

Dekadencki, jedwabiście gładki mus z charakterystyczną nutą mlecznej czekolady Lindt, zrównoważony słodkim mango z egzotyczną szczyptą chilli. Idealna kompozycja smaku.

Łatwe
4 osób

Instrukcje

Krok 1.

Przygotowanie musu
Przygotuj mus dzień przed podaniem. Aby uzyskać krem angielski połącz w rondelku mleko, śmietanę, sól i połowę porcji cukru. Doprowadź do wrzenia. Ubij delikatnie żółtka i dodaj resztę cukru. Do gotującej, kremowej mieszanki z mlekiem i śmietaną dodaj żółtka jaj mieszając trzepaczką. Podgrzewaj delikatnie, aż konsystencja stanie się bardziej gęsta (przy użyciu termometru sprawdź temperaturę, powinna wynosić 82°C). Przelej krem z rondelka do miski. Odmierz 250 g kremu angielskiego i umieść w czystym naczyniu. Dodaj posiekaną czekoladę i przy użyciu blendera połącz w jedwabiście gładką masę. Przygotuj kilka foremek z papieru do pieczenia i podziel krem. Pozostaw naczynie z kremem na noc w lodówce (dla lepszego efektu umieść w zamrażarce).

Krok 2.

Idealne wykończenie
Na koniec usuń foremki i umieść mus na talerzu. Udekoruj deser cienkimi plastrami świeżego mango i posyp płatkami chilli i wiórkami czekolady.

Krok 3.

Ubij delikatnie żółtka i dodaj resztę cukru.

Krok 4.

Do gotującej, kremowej mieszanki z mlekiem i śmietaną dodaj żółtka jaj mieszając trzepaczką.

Krok 5.

Podgrzewaj delikatnie, aż konsystencja stanie się bardziej gęsta (przy użyciu termometra temperatura powinna wynosić 82°C).

Krok 6.

Przelej krem z rondelka do miski.

Krok 7.

Odważ 250 g kremu angielskiego i umieść w czystym naczyniu.

Krok 8.

Dodaj posiekaną czekoladę i przy użyciu blendera połącz w jedwabiście gładką masę.

Krok 9.

Przygotuj kilka foremek z papieru do pieczenia i podziel krem.

Krok 10.

Pozostaw naczynie z kremem na noc (dla lepszego efektu umieść w zamrażarce).

Krok 11.

Na koniec usuń foremki i umieść mus na talerzu.

Krok 12.

Udekoruj deser cienkimi plastrami świeżego mango i posyp płatkami chilli i wiórkami czekolady.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Mus z mlecznej czekolady z dodatkiem mango i szczyptą chilli