FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Kod: FESTIWAL30 *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Jeśli temperatura przekracza 25°C, nie wysyłamy zamówień w piątki.
Nasi Maître Chocolatiers stworzyli bogate, rozkoszne i bajecznie wilgotne arcydzieło – czekoladowe brownie z aksamitnej czekolady Lindt Excellence 70%. Przygotuj się na kawałek czekoladowego raju...
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Z tego przepisu powstanie intensywne brownie, kluczem do sukcesu jest nie przepieczenie, więc upewnij się, że wyjmiesz ciasto z piekarnika, gdy wciąż będzie drgać jego środek.
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 11,55 zł
Instrukcje
Krok 1.
1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia kwadratową formę o boku 20 cm.
Krok 2.
2. Do żaroodpornej miski włóż pokrojone w kostkę masło i posiekaną czekoladę gorzką Lindt Excellence 70% Cocoa. Połóż miskę nad powoli gotującą się w rondelku wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka jej powierzchni (inaczej czekolada się przegrzeje). Rozpuść masło i czekoladę, często mieszając, aż staną się gładkie. Odłóż do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Krok 3.
Ubij jajka, cukier i ekstrakt waniliowy na lekką i puszystą masę.
Krok 4.
Połącz rozpuszczoną czekoladę z mąką, kakao i mielonymi migdałami. Mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.
Krok 5.
Wmieszaj posiekaną gorzką czekoladę Lindt Excellence 70% Cocoa, do równomiernego jej rozprowadzenia.
Krok 6.
Ostrożnie przełóż masę do przygotowanej formy. Posyp posiekaną czekoladą mleczną Lindt Excellence Extra Creamy. Piecz przez 30–35 minut, aż wierzch stanie się wypieczony, ale w samym środku ciasto wciąż będzie się delikatnie ruszać. Przed wyjęciem z formy, zostaw do ostygnięcia.
Krok 7.
(Opcjonalnie) Włóż czekoladę Lindt Excellence Extra Creamy do żaroodpornej miski i umieść miskę nad powoli gotującą się w rondelku wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka powierzchni (inaczej czekolada się przegrzeje). Mieszaj do uzyskania gładkiej i błyszczącej konsystencji. Delikatnie polej brownie i zostaw do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem.