FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Użyj w koszyku: FESTIWAL30
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Użyj w koszyku kodu rabatowego XMASSMAGIC i nie płać za wysyłkę pow. 49zł.
Rozkoszuj się jedwabistymi, wspaniałymi truflami z wnętrzem z niesamowitego ganache. Mamy coś dla każdego - możesz użyć idealnie gładkiej czekolady mlecznej Lindt Excellence 65% Cocoa, delikatnie słodkiej białej czekolady Lindt Excellence White Vanilla lub bogatej i dekadenckiej czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cocoa.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Zaszalej z dekoracjami! Możesz udekorować orzechami (laskowymi lub pistacjami) lub czekoladowymi wiórkami, które wyglądają i smakują doskonale! Trufle są idealne jako własnoręcznie zrobione prezenty lub jako chwila luksusu dla siebie.
150 g posiekanej czekolady Lindt Excellence 55% Cocoa
60 ml śmietanki (min 30%)
15 g miękkiego niesolonego masła
Do przygotowania trufli z gorzkiej czekolady:
150 g posiekanej gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
60 ml śmietanki (min 30%)
15 g miękkiego niesolonego masła
Do przygotowania trufli z białej czekolady:
150 g posiekanej czekolady Lindt Excellence White Vanilla
60 ml śmietanki (min 30%)
15 g miękkiego niesolonego masła
Do dekoracji:
Niesłodzone kakao w proszku
Nasiona sezamu
Wiórki kokosowe
Posiekane migdały
Maliny liofilizowane
Instrukcje
Krok 1.
Zacznij od trufli z mlecznej czekolady: przełóż posiekaną czekoladę mleczną do żaroodpornej miski i odłóż na bok.
Krok 2.
Przelej śmietankę do rondelka i dodaj masło. Delikatnie podgrzewaj do zagotowania. Zdejmij z palnika i przelej do posiekanej mlecznej czekolady.
Krok 3.
Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia i gładkości.
Krok 4.
Poczekaj, aż czekolada całkowicie ostygnie. Przykryj folią spożywczą i schładzaj przez 2 godziny lub do zastygnięcia ganache. Powtarzaj z gorzką i mleczną czekoladą.
Krok 5.
Aby uformować trufle, wyłóż blaszkę lub płaski talerz papierem do pieczenia i odłóż na bok. Używając małej gałkownicy do lodów lub łyżeczki, wykładaj porcje ganache. Ostrożnie tocz porcje dłońmi, aby otrzymać gładką truflę (możesz przepłukać dłonie zimną wodą i dobrze wysuszyć przed przygotowaniem trufli, ponieważ z powodu dużej zawartości tłuszczu szybko się topią). Umieść na papierze do pieczenia i powtarzaj z pozostałym ganache.
Krok 6.
Wyłóż talerze papierem do pieczenia i posyp wybranymi dekoracjami, nasi Maître Chocolatiers polecają przesiać kakao w proszku, rozsypać nasiona sezamu, wiórki kokosowe, chrupiące posiekane migdały lub owocowe liofilizowane maliny.
Krok 7.
Obtocz trufle w dodatkach do ich całkowitego pokrycia. Przełóż na wyłożony papierem talerz i powtarzaj z pozostałymi truflami.
Krok 8.
Przykryj i schładzaj (można przechowywać w lodówce do 3 dni).