Naleśniki z czekoladą Lindt
Przygotuj dla swojej drugiej połówki delikatne naleśniki z wyśmienitą czekoladą Lindt.
Średnie
8 osób
Składniki
- 3 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego cytryna 400 ml tłustego mleka 250 g mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do posmarowania patelni 100 g Lindt Excellence 70% 150 ml śmietanki 30% pralinki Lindor Milk maliny mięta
Instrukcje
Krok 1.
Przygotowanie ciasta
W misce utrzyj jajka z cukrem, cukrem waniliowym i startą na tarce o drobnych oczkach skórkę z cytryny. Wlej mleko i stopniowo ubijaj ciasto z mąką i proszkiem do pieczenia. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Rozgrzej patelnię do smażenia naleśników i posmaruj ją lekko olejem. Na patelnię wylej porcję ciasta – naleśniki usmaż z obu stron na złoty kolor.Krok 2.
Idealne wykończenie
W kąpieli wodnej podgrzej czekoladę razem ze śmietanką. Gotowe naleśniki przełóż na talerz, polej gorącą czekoladą i ozdób pralinkami Lindor, malinami i miętą.Opinie
Napisz własną recenzję