FESTIWAL CZEKOLADY -30% na wszystko! Kod: FESTIWAL30 *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Aby skorzystać z promocji typu "2+1", "2+2", "3+1" itd należy dodać do koszyka ŁĄCZNĄ liczbę sztuk objętych promocją. Rabat na najtańszy produkt naliczy się w podsumowaniu koszyka automatycznie.
Jeśli temperatura przekracza 25°C, nie wysyłamy zamówień w piątki.
Popcorn to najlepsza przekąska na filmowy seans! Dodaliśmy własną, luksusową wariację Lindt do tej przekąski, łącząc ją z masłem orzechowym i gorzką czekoladą Lindt Excellence Sea Salt. To też idealna przekąska na imprezę!
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Mamy całą gamę tabliczek Lindt Excellence, które idealnie pasują do pokrycia maślanego popcornu, zobacz wszystkie tabliczki na naszej stronie internetowej i zaszalej ze swoimi ulubionymi smakami.
Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 11,55 zł
Instrukcje
Krok 1.
Piekarnik rozgrzej do 120°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odstaw na bok.
Krok 2.
Zacznij od zrobienia popcornu. Włóż ziarna kukurydzy do średniego rondla (z dobrze pasującą pokrywką) i dodaj olej roślinny. Dobrze wymieszaj. Przykryj pokrywką i podgrzewaj na średnim ogniu, aż usłyszysz pierwsze strzelanie, następnie zmniejsz temperaturę. Gdy usłyszysz, że wiele ziaren kukurydzy strzela, poruszaj rondlem (używając rękawic kuchennych, ponieważ rondel będzie gorący), aby wymieszać ziarna w środku. Kontynuuj częste mieszanie, aż strzelanie zacznie zanikać. Wyłącz ogień i zostaw naczynie na 5 minut. Przełóż do dużej żaroodpornej miski, dodaj orzechy ziemne i wymieszaj. Odstaw na bok.
Krok 3.
Wytrzyj rondel, który był wykorzystany do zrobienia popcornu. Dodaj masło, brązowy cukier, syrop klonowy i masło orzechowe. Dobrze zamieszaj.
Krok 4.
Podgrzewaj na średnim ogniu aż do zagotowania, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu.
Krok 5.
Po 7 minutach zdejmij z ognia i ostrożnie dodaj sodę oczyszczoną, wanilię i sól (upewnij się, że na karmelu pojawią się bąbelki). Wlej karmel do popcornu z orzeszkami i zamieszaj do całkowitego pokrycia popcornu przez karmel. Przełóż do przygotowanej blachy i rozprowadź do uzyskania równej warstwy.
Krok 6.
Piecz przez około 45 minut, mieszając co 15 minut, aby odwrócić i oddzielić kukurydzę. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 7.
W międzyczasie włóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski i i rozpuść w kąpieli wodnej. Możesz też zrobić to w mikrofali, włączając ją na 15-sekundowe etapy, mieszając pomiędzy każdym.
Krok 8.
Gdy popcorn ostygnie, polej go rozpuszczoną czekoladą. Zostaw na około 1 godzinę do ostygnięcia przed przełożeniem do misek i podaniem.