Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Bogaty pudding czekoladowy z orzeźwiającą pomarańczą i kremowym sosem - deser, któremu nie da się powiedzieć „nie”, tym bardziej podając go z lodami waniliowymi.
Wskazówka Maître Chocolatier:
Dla zwiększenia pomarańczowego smaku posiekaj 60 g gorzkiej czekolady Lindt Excellence Orange Intense zamiast Lindt Excellence 70% Cocoa i wmieszaj do ciasta przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Delikatnie natłuść duże naczynie żaroodporne i włóż je do głębokiej brytfanny.
Krok 2.
W dużej misce wymieszaj masło, mąkę, 130 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, skórkę pomarańczową, śmietankę, cukier i żółtka do połączenia składników.
Krok 3.
W osobnej misce połącz ze sobą rozpuszczoną czekoladę z pozostałym sokiem pomarańczowym do uzyskania gładkiej i błyszczącej konsystencji.
Krok 4.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę do ciasta i mieszaj do połączenia składników.
Krok 5.
W osobnej misce ubij białka na sztywno. Delikatnie wmieszaj do ciasta.
Krok 6.
Wmieszaj posiekaną gorzką czekoladę, aż będzie równomiernie rozprowadzona w cieście.
Krok 7.
Przełóż ciasto do przygotowanego naczynia i włóż brytfannę do piekarnika. Wypełnij brytfannę gorącą wodą do połowy wysokości naczynia.
Krok 8.
Piecz przez około 15–18 minut, aż wierzch się wypiecze. Wyjmij z kąpieli wodnej i pozostaw na 5 minut do ostygnięcia.
Krok 9.
Podawaj deser ciepły z odrobiną rozpuszczonej czekolady, plastrami pomarańczy oraz gałką lodów waniliowych.