Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Dobrze wymieszaj masło, cukier, jajko, mąkę, kakao w proszku i szczyptę soli, aż uzyskasz gładkie ciasto (możesz użyć miksera). Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 2.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż kilka blach papierem do pieczenia.
Krok 3.
Z grubsza posiekaj orzeszki ziemne i przełóż do żaroodpornej miski. Wlej miód do rondla z wodą i cynamonem. Zagotuj. Zdejmij z ognia i polej posiekane orzeszki ziemne. Wymieszaj.
Krok 4.
Wyłóż orzechy na przygotowaną blachę do pieczenia i rozprowadź równomierną warstwą. Piecz w piekarniku około 8-10 minut, aż się skarmelizują i zarumienią. Zostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 5.
Lekko posyp mąką blat przed rozwałkowaniem ciasta na grubość około 5 mm. Wytnij ciasteczka za pomocą formy w kształcie choinki i przełóż na przygotowane blachy do pieczenia, pozostawiając kilka cm między nimi.
Krok 6.
Piecz około 12 minut. Pozostaw na 5 minut do ostygnięcia, a następnie ostrożnie przenieś je szpatułką na ruszt i zostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 7.
W międzyczasie włóż pokrojoną czekoladę do żaroodpornej miski ustawionej na garnku z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Krok 8.
Posmaruj ostudzone ciasteczka roztopioną czekoladą i posyp karmelizowanymi orzechami i jadalnymi płatkami złota. Zostaw do zastygnięcia.