Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Ten elegancki deser zawiera trzy rodzaje luksusowej czekolady Lindt i przepyszną truflową dekorację LINDOR.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Będziesz potrzebować tylko jednej kuli ciasta do tego przepisu. Dobrze się zamraża, więc drugą można włożyć do zamrażarki na kolejną tartę lub zrobić mini tarty z dżemem.
W misce połącz mąkę z cukrem i solą. Do tej miski zetrzyj zimne masło i wetrzyj opuszkami palców aż do uzyskania drobnych okruchów. Dodaj jajka i dobrze ugnieć ciasto. Podziel na dwie części i zawiń w folię kuchenną. Schładzaj przez 30 minut (patrz wskazówki).
Krok 2.
Nagrzej piekarnik do 175°C.
Krok 3.
Wlej śmietankę do małego rondla i powoli gotuj na małym ogniu. Dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie zdejmij z palnika i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4.
Wyjmij jedną kulą ciasta z lodówki i rozwałkuj na lekko posypanej mąką powierzchni w kształt długiego prostokąta - musi być kilka cm większy niż karbowana forma do tarty (najlepiej wybrać formę o wymiarach 35 × 10 cm). Ostrożnie przełóż ciasto do formy.
Krok 5.
Na ciasto połóż papier do pieczenia, a na papier połóż fasolkę i piecz w piekarniku przez 20 minut. Usuń papier do pieczenia oraz fasolkę i kontynuuj pieczenie przez kolejne 12-14 minut lub do uzyskania złotego koloru. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
Krok 6.
Wlej czekoladowe nadzienie do schłodzonego ciasta (podgrzej nadzienie, jeśli za bardzo się ścięło) i wygładź powierzchnię. Zostaw trochę nadzienia do dekoracji.
Krok 7.
Udekoruj na przemian białymi i mlecznymi połówkami pralin LINDOR. Wstaw do lodówki na pół godziny, a następnie podgrzej resztki nadzienia czekoladowego i skrop po wierzchu.