Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Upiecz ten intensywnie czekoladowy tort wykonany z aksamitnej gorzkiej czekolady Lindt EXCELLENCE 85% Cocoa. Idealny bezglutenowy deser podawany z bitą śmietaną i świeżymi jagodami.
Wskazówka od Maître Chocolatier
Dodaj odrobinę kawy dla uzyskania bardziej dekadenckiego i pełnego smaku czekolady. Możesz również dodać sok pomarańczowy.
Nagrzej piekarnik do 150°C. Wyłóż papierem okrągłą formę do pieczenia o wymiarze około 23 cm.
Krok 2.
Wyłóż posiekaną czekoladę i masło do żaroodpornej miski ustawionej na rondlu z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj dopóki nie uzyskasz dokładnie rozpuszczonej czekolady.
Krok 3.
Zdejmij z rondla i dodaj cukier, migdały i ekstrakt z wanilii do rozpuszczonej czekolady, dobrze wymieszaj. Następnie wmieszaj żółtka jaj.
Krok 4.
Za pomocą miksera ubij białka ze szczyptą soli aż do uzyskania sztywnej konsystencji.
Krok 5.
Delikatnie wyłóż białka, po jednej trzeciej na raz, do czekoladowej mieszanki - uważaj, aby nie przemieszać, ponieważ chcesz utrzymać jak najwięcej powietrza.
Krok 6.
Wyłóż ciasto do przygotowanej formy i wygładź górę. Piecz przez godzinę lub do momentu, gdy krawędzie się zetną, a środek uniesie i lekko popęka. Zostaw w formie do ostudzenia.
Krok 7.
Po całkowitych ostudzeniu wyjmij z formy i połóż na płaskim talerzu. Udekoruj za pomocą szablonu cukrem pudrem dla uzyskania dekoracyjnego wzoru. Podawaj pokrojony z bitą śmietaną i świeżymi jagodami.