Trufle z mlecznej czekolady

Odkryj naszą wyjątkową i niezwykle kremową czekoladę Swiss Premium Chocolate Milk – idealną do tworzenia pysznych czekoladowych trufli. Wyjątkowy prezent dla przyjaciół, jak również chwila przyjemności dla siebie.

 

Wskazówka od Maître Chocolatier:

Postaraj się szybko formować trufle, ponieważ ciepło Twoich dłoni może je roztapiać.

Łatwe
20 - 22 osoby

Składniki

  • 300 g posiekanej czekolady mlecznej Lindt Swiss Premium Chocolate Milk
  • 250 ml śmietanki (min 30%)
  • 15 g miękkiego, niesolonego masła
  • Do dekoracji:
  • Wiórki kokosowe
  • Drobno posiekana czekolada Lindt Swiss Premium Chocolate Milk
  • Kakao w proszku
  • Drobno posiekane orzechy

Instrukcje

Krok 1.

Przełóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski i odłóż na bok.

Krok 2.

Wlej śmietankę do rondla i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z palnika i wlej do posiekanej czekolady. Dodaj masło i mieszaj do uzyskania gładkiego ganache. Zostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryj i schładzaj przez 2 godziny lub do czasu, aż da się formować masę.

Krok 3.

Wyłóż 4 talerze papierem do pieczenia i pokryj je wybranymi dekoracjami.

Krok 4.

Wyjmij ganache z lodówki i, używając gałkownicy lub łyżeczki, wykładaj porcje tworząc kulki.

Krok 5.

Delikatnie nadaj kulkom formę za pomocą palców.

Krok 6.

Przed ułożeniem na talerz, obtocz każdą kulkę w wybranych dodatkach: wiórkach kokosowych, kakao, posiekanej czekoladzie lub w posiekanych orzechach.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Trufle z mlecznej czekolady