Trufle z mlecznej czekolady
Odkryj naszą wyjątkową i niezwykle kremową czekoladę Swiss Premium Chocolate Milk – idealną do tworzenia pysznych czekoladowych trufli. Wyjątkowy prezent dla przyjaciół, jak również chwila przyjemności dla siebie.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Postaraj się szybko formować trufle, ponieważ ciepło Twoich dłoni może je roztapiać.

Łatwe
20 - 22 osoby
Składniki
- 300 g posiekanej czekolady mlecznej Lindt Swiss Premium Chocolate Milk
- 250 ml śmietanki (min 30%)
- 15 g miękkiego, niesolonego masła
- Do dekoracji:
- Wiórki kokosowe
- Drobno posiekana czekolada Lindt Swiss Premium Chocolate Milk
- Kakao w proszku
- Drobno posiekane orzechy
Instrukcje
Krok 1.
Przełóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski i odłóż na bok.
Krok 2.
Wlej śmietankę do rondla i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z palnika i wlej do posiekanej czekolady. Dodaj masło i mieszaj do uzyskania gładkiego ganache. Zostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryj i schładzaj przez 2 godziny lub do czasu, aż da się formować masę.
Krok 3.
Wyłóż 4 talerze papierem do pieczenia i pokryj je wybranymi dekoracjami.
Krok 4.
Wyjmij ganache z lodówki i, używając gałkownicy lub łyżeczki, wykładaj porcje tworząc kulki.
Krok 5.
Delikatnie nadaj kulkom formę za pomocą palców.
Krok 6.
Przed ułożeniem na talerz, obtocz każdą kulkę w wybranych dodatkach: wiórkach kokosowych, kakao, posiekanej czekoladzie lub w posiekanych orzechach.
Opinie
Napisz własną recenzję