Kup dwa opakowania LINDOR 200g lub 337g, by otrzymać w prezencie serce LINDOR 50g za 1 zł! Promocyjny produkt pojawi się w koszyku automatycznie, gdy spełnisz warunki promocji.
Dodaj 3 dowolne figurki misia TEDDY do koszyka, a trzecią dostaniesz za 1 grosz.
Żeby skorzystać z promocji 2+1, należy dodać 3 produkty w promocji do koszyka. Rabat naliczy się w ostatnim kroku w koszyku na tańszy produkt.
-20% na cały asortyment z kodem LindtLove *Rabat nie łączy się z innymi promocjami
Umieść posiekaną czekoladę w żaroodpornej misce, a kuchenkę mikrofalową ustaw na średnią moc. Pozostaw czekoladę w kuchence na 2-3 minuty (mieszając co 30 sekund), albo do czasu roztopienia i uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 2.
W międzyczasie podgrzej śmietankę w rondelku do wrzenia. Przelej połowę gorącej śmietanki do roztopionej czekolady, wymieszaj. Dodaj pozostałą część śmietanki i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodaj masło i mieszaj do roztopienia.
Krok 3.
Nakryj masę czekoladową folią spożywczą i odstaw do lodówki na przynajmniej 6-8 godzin, a najlepiej na całą noc. Wyjmij z lodówki 15 minut przed przejściem do kolejnego kroku.
Krok 4.
Łyżką do arbuza lub lodów utwórz kulki. Przełóż na wyłożoną papierem blachę do pieczenia. Odstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do uzyskania twardej konsystencji.
Krok 5.
Teraz przejdź do dekoracji. Zanurz każdą pralinę truflową w roztopionej czekoladzie do uzyskania pełnego pokrycia polewą. Wyjmij widelcem i pozwól spłynąć nadmiarowi czekolady, a następnie odłóż na wyłożoną papierem blachę. Udekoruj płatkami złota, złotą posypką lub złotym pyłem. Odstaw do utwardzenia czekolady.