Trufle z mlecznej czekolady SWISS PREMIUM CHOCOLATE

Odkryj naszą wyjątkową i niezwykle kremową czekoladę SWISS PREMIUM CHOCOLATE MILK – idealną do tworzenia pysznych czekoladowych trufli. Wyjątkowy prezent dla przyjaciół, jak również chwila przyjemności dla siebie.

Wskazówka od Maître Chocolatier:

Postaraj się szybko formować trufle, ponieważ ciepło Twoich dłoni może je roztapiać.

Łatwy
Ilość porcji: 20-22

Składniki

  • 300 g posiekanej czekolady mlecznej Lindt SWIIS PREMIUM CHOCOLATE MILK
  • 250 ml śmietanki kremówki (min 30%)
  • 15 g miękkiego, niesolonego masła
  • Do dekoracji:
  • wiórki kokosowe
  • drobno posiekana czekolada Lindt SWISS PREMIUM CHOCOLATE MILK
  • kakao w proszku
  • drobno posiekane orzechy

W tym przepisie użyliśmy

Instrukcje

Krok 1.

Przełóż posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski i odłóż na bok.

Krok 2.

Wlej śmietankę do rondla i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z palnika i wlej do posiekanej czekolady. Dodaj masło i mieszaj do uzyskania gładkiego ganache. Zostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryj i schładzaj przez 2 godziny lub do czasu, aż da się formować masę.

Krok 3.

Wyłóż 4 talerze papierem do pieczenia i pokryj je wybranymi dekoracjami. Wyjmij ganache z lodówki i, używając gałkownicy lub łyżeczki, wykładaj porcje tworząc kulki. Delikatnie nadaj kulkom formę za pomocą palców.

Krok 4.

Przed ułożeniem na talerz, obtocz każdą kulkę w wybranych dodatkach: wiórkach kokosowych, kakao, posiekanej czekoladzie lub w posiekanych orzechach.

Opinie

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie: Trufle z mlecznej czekolady SWISS PREMIUM CHOCOLATE
Twoja ocena