Truskawki w czekoladzie
Niezrównane połączenie owoców i czekolady.

Łatwe
3 - 4 osoby
Składniki
- 300 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki 12-14 średnich truskawek
- 50 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki
Instrukcje
Krok 1.
Oczyść truskawki
Nie myj truskawek, tylko obetrzyj wilgotną ściereczką i osusz. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Przytrzymaj truskawkę za szypułkę i zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Delikatnie strząśnij nadmiar czekolady i umieść truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem. Umieść tacę w lodówce na ok. 5 minut, do zastygnięcie czekolady. Ozdób przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem - nada to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.Krok 2.
Rozpuścić czekoladę
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Krok 3.
Maczanie truskawek
Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie.Krok 4.
Delikatnie wstrząśnij
Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem.Krok 5.
Schładzanie
Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie czekolady.Krok 6.
Ozdabianie
Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.Opinie
Napisz własną recenzję