Wielkanocne ciasto marchewkowe
Klasyczne ciasto marchewkowe połączone z wyśmienitą czekoladą Lindt oraz kremem z pralin Lindor White i serka kremowego.

Dla ambitnych
6 - 8 osoby
Składniki
- 1/4 łyżeczki soli 300 g startych marchewek 105 g posiekanych orzechów włoskich 90 g uprażonych i posiekanych orzechów makadamia 50 ml koniaku lub brandy 300 g połamanej czekolady Lindt Excellence 70% 120 g połamanej czekolady Lindt Excellence Extra Cremy (mleczna) 315 ml oleju roślinnego 3 jajka 270 g cukru pudru
- 365 g przesianej mąki pszennej 7 g sody oczyszczonej 3 g proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu 500 g miękkiego serka kremowego (np. Mascarpone lub Philadelphia) 45 ml soku z cytryny 5 g drobno startej skórki cytrynowej 12 rozpuszczonych pralin Lindor White Mieszanka uprażonych orzechów, wiórków czekoladowych lub cukru pudru do dekoracji
Instrukcje
Krok 1.
Przygotowanie ciasta:
Opinie
Napisz własną recenzję