



4 osób
Nasi Maître Chocolatiers dodali do tego klasycznego deseru s’mores coś od siebie – aksamitnie gorzką czekoladę Lindt Excellence 70% Cocoa. Poeksperymentuj z naszą wyborną czekoladą, rozpływającą się na ciastku i oblewającą stopione, ciągnące się pianki.
Wskazówka od Maître Chocolatier:
Gorzka czekolada Lindt Excellence 70% Cocoa to klasyk. Możesz też zaszaleć, odkrywając gamę naszych czekolad Lindt Excellence. Mamy tak wiele różnych smaków!
Składniki
- 4 patyczki do szaszłyków
- 4 pianki marshmallow
- 4 kostki gorzkiej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
- 8 ciasteczek maślanych
Instrukcje
-
Nałóż piankę na koniec każdego patyczka do szaszłyków.
-
Opiecz nad płomieniem (przygotowując ten deser w domu, możesz wykorzystać mały palnik lub trzymać patyczek nad palnikiem kuchenki) do uzyskania jednolitego, złoto-brązowego koloru.
-
Ułóż 4 ciastka na płaskim talerzu. Połóż na nie opieczoną piankę i kostkę gorzkiej czekolady (która powoli rozpuści się od ciepła pianki).
-
Ozdób pozostałymi ciasteczkami, by stworzyć kanapkę, delikatnie zdejmij z patyczka. Smacznego!