0
Ciasto stracciatella
8-10 porcji
Czekolada mleczna z wysoką zawartością kakao Lindt Excellence 65%
45-60 minut
Łatwe

Pyszna i prosta słodka kreacja kulinarna - ciasto stracciatella z czekoladą Lindt Excellence 65%.

  • 250 g mąki
  • 60 g cukru
  • 2 jajka
  • 80 ml oleju
  • 100 ml wody gazowanej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • odrobina aromatu waniliowego
  • 50 g mlecznej czekolady ciemnej Lindt Excellence 65%
1

Czekoladę drobno posiekać i odstawić na bok. Z reszty składników wyrobić gładkie ciasto i dodać do niego drobno posiekaną czekoladę. Całość przełożyć do dowolnie wybranej formy (natłuszczonej – średniej wielkości) i piec w temperaturze 160°C ok. 45 min – sprawdzając stan wypieczenia za pomocą patyczka.

EXCELLENCE 65% CACAO 80g

EXCELLENCE 65% CACAO 80g

C