0
Crumble z jabłkami i czekoladą Lindt Excellence
6 - 8 porcji
Lindt Excellence 70% Cocoa
45-60 minut
Łatwe

Przygotuj wspaniały crumble z jabłkami i podawaj go z lodami waniliowymi i czekoladą Lindt Excellence.

  • 250 g mąki (najlepiej mąki krupczatki)
  • 45 g płatków owsianych
  • szczypta soli
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 200 g masła + masło do posmarowania formy
  • 6 jabłek
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka mąki (najlepiej mąki krupczatki)
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • lody waniliowe
  • 100 g Lindt Excellence 70% Cocoa
1

Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Formę do zapiekania wysmaruj masłem. W dużej misce wymieszaj mąkę (250 g), płatki owsiane, sól, cukier i masło. Z otrzymanej masy uformuj kruszonkę. Jabłka pokrój na małe kawałki. Zmieszaj z cukrem, mąką (1 łyżka) i cynamonem. Przełóż do formy do zapiekania, posyp kruszonką. Piecz na złoty kolor ok. 40 minut. Crumble podawaj z lodami waniliowymi i czekoladą Lindt Excellence 70%.

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.