0
Czekoladowe ciasteczka orzechowe
16 porcji
LINDT Excellence 70% Cacao
15-30 minut
Łatwe

To prosty i elegancki przepis. idealny dodatek do poobiedniej kawy. Przepis na ok. 16 ciasteczek.

  • 100 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy
  • 75 g orzechów laskowych lub migdałów, obranych ze skórek, pokruszonych, uprażonych na patelni
  • 75 g orzechów włoskich obranych ze skórek, pokruszonych, lekko uprażonych
1

Uprażyć orzech

Uprażyć orzechy na patelni, na średnim ogniu. Potrząsać lub mieszać do chwili, gdy staną się złotobrązowe. Przełożyć do miski.

2

Rozpuścić czekoladę

Rozpuścić czekoladę i studzić do chwili, gdy zacznie twardnieć na brzegach naczynia. Dodać orzechy i dobrze wymieszać.

3

Odstawić do zastygnięcia

Przy pomocy łyżki nakładać porcje mieszanki na tacę wyłożoną pergaminem. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.